Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvo okupljanje suradnika Glasnika svetog Josipa u svečevu nacionalnom svetištu u Karlovcu

Karlovac (IKA)

U prigodi izlaska iz tiska trećeg broja Glasnika svetog Josipa za 2019. godinu, glavni urednik i rektor svečevog nacionalnog svetišta u Karlovcu mons. Antun Sente, ml. okupio je suradnike lista 6. studenoga, u srijedu koja je dan štovanje svetog Josipa. Slavljena je misa, a potom je u Pastoralnom centru predstavljen novi Glasnik svetog Josipa.

Mons. Sente izrazio je radost da Glasnik dobiva sve više čitatelja na svim kontinentima i pozvao suradnike da podjele dojmove o Glasniku koji plodonosno širi evanđeoske vidike i štovanje svetog Josipa. S. Mirna Matić osvrnula se na početke tiskanja Glasnika svetog Josipa i ulogu milosrdnica u toj plemenitoj akciji. Povjesničarka i suradnica lista dr. Agneza Sabo govorila je o nastanku Glasnika i o njegovom osnivaču, vrhbosanskom nadbiskupu Josipu Stadleru, a suradnik vjeroučitelj Nikola Kuzmičić ispričao je kako se u njegovoj obitelji čitao Glasnik. S. Brigita Badanjak sjetila se brojnih praktičnih stvari kod izdavanja i distribucije Glasnika te s kojim se angažmanom i revnošću ostvarivao svaki novi broj za vrijeme mons. Marijana Radanovića, štovatelja svetog Josipa, graditelja Nacionalnog svetišta i obnovitelja Glasnika svetog Josipa.

U novom broju može se pročitati kako se na svetog Josipa gledalo u vrijeme crkvenih otaca. U Glasniku je objavljen i tekst o jednom hrvatskom uzoru svetosti, mladom Istraninu, kao i o osnivačici Družbe sestara Kćeri Božje ljubavi koje djeluju i u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Ove godine obilježava se 25 godina od prvog pastirskog pohoda svetog pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj o čemu piše dr. Agneza Szabo, no ovu godinu je obilježila rasprava i uvođenje „Škole za život” na što je svoj osvrt napisao vjeroučitelj Nikola Kuzmičić. Objavljena su i nova svjedočanstva ljudi kojima je pomogao sveti Josip, kao i jedan novi zanimljivi citat u „Prostoru za citat”.