Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-antun-sente

"72 sata bez kompromisa" u Karlovcu

Volonterski projekt 72 sata bez kompromisa ove je godine održan po četvrti put u gradu Karlovcu. Nositelj projekta bio je ZAMAK - Zajednica mladih katolika Karlovac.

Hodočašće Samoboraca sv. Josipu u Karlovac

Župljani župa svetog Ivana Krstitelja – Lug Samoborski i Duha Svetoga – Noršić Selo sa župnikom Josipom Čuligom, te svete Anastazije – Samobor, s članovima udruge Ekosspiritus i Etno fletno hodočastili u nedjelju 9. listopada 2022. u Hrvatsko nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu.

Spomendan sv. Marcijana proslavljen u Rijeci

Spomendan sv. Marcijana, ranokršćanskog rimskog mučenika, proslavljen je 16. rujna u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci, u kojoj se čuvaju njegove relikvije.

Proslavljena svetkovina posvete dubovačke župne crkve

Svetkovina posvete crkve Blažene Djevice Marije Snježne na karlovačkom Dubovcu (Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića) proslavljena je u četvrtak 15. rujna misom koju je predslavio Dubovčak rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu preč. Matija Pavlaković.

Spomendan sv. Marka Križevčanina u Josipovu svetištu u Karlovac

Početak nove školske godine i spomendan sv. Marka Križevčanina svečano su proslavljeni u srijedu 7. rujna tijekom Velike pobožnosti sv. Josipu u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Misno slavlje predvodio je rektor Svetišta mons. Antun Sente.

Otvorena izložba o hrvatskim svetcima u Starom Gradu na Hvaru

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ sisačkih akademskih slikara kćeri i oca Kristine Mareković i Ivice Ivana Marekovića otvorena je u ponedjeljak 1. kolovoza u dominikanskom Samostanu sv. Petra mučenika u Starom Gradu na Hvaru.

Profesori i djelatnici HKS-a hodočastili sv. Josipu

Profesori i djelatnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta predvođeni rektorom prof. dr. Željkom Tanjićem hodočastili su u četvrtak 14. srpnja 2022. godine u Hrvatsko nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac.

1 2 3 6