Budi dio naše mreže
Izbornik

Radio Marija BiH proslavila deset godina djelovanja

Kupres (IKA)

Dvodnevnim molitvenim zajedništvom, 7. i 8. kolovoza na Kupresu, Radio Marija BiH proslavila je 10. rođendan. Proslavu 10. obljetnice organizirala je Udruga Radio Marija u Bosni i Hercegovini u suradnji sa Župom Svete Obitelji Kupres, izvijestio je portal Nedjelja.ba.

Program je započeo u petak 7. kolovoza animiranjem mostarskog benda Otkrivenje, nakon čega je uslijedilo predavanje o. Ike Mandurića o temi „Obitelj – Djelo stvaranja i posvećenja“. Uslijedila su svjedočanstva uz glazbenu podlogu spomenutog benda te misno slavlje koje je predvodio o. Ike.

U koncelebraciji su bila sedmorica svećenika, među kojima ravnatelj i glavni urednik Radija Marija BiH o. Mato Anić i kupreški župnik vlč. Tomislav Mlakić.
Poslije mise uslijedilo je predavanje don Mihovila Kurkuta na temu „Izazovi mladih katolika danas“.
Program prvog dana molitvenog zajedništva završen je klanjanjem pred Presvetim.

U subotu, 8. kolovoza, program je započeo glazbenim animiranjem Sestara Ramljak iz Međugorja, uslijedila su ista predavanja i svjedočanstva kao i prethodnog dana.
Poslijepodne o. Mandurić održao je novo predavanje „Hvala vam naši branitelji“, te je uslijedilo animirano slavljenje, svjedočanstvo i ponovno predavanje don Mihovila o izazovima mladih katolika danas.

Prije središnjeg misnog slavlja koje je počelo svečanom procesijom i koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal  Vinko Puljić, molila se Gospina krunica.

U koncelebraciji s kardinalom bila su jedanaestorica svećenika, a misu koja je okupila veliki broj vjernika, skladnim pjevanjem animirale su Sestre Ramljak.

Na početku okupljene je pozdravio domaći sin i profesor na sarajevskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu vlč. Ivica Mršo, napomenuvši kako će tijekom mise biti samo jedna kolekta koja će predstavljati dar za Radio Mariju BiH.

U propovijedi nadbiskup Puljić rekao je kako se ovom misom na poseban način i slavi i zahvaljuje i moli. „Slavimo to Božje povjerenje u nas ljude. Zahvaljujemo što smijemo Bogu služiti. Molimo da nas Bog uzdrži vjernima u toj službi. Mi znademo iz Objave da je Bog ljubav, tako nam Sv. Ivan zapisa i prenese, a ta ljubav nije se zatvorila u sebe nego je stvorila čovjeka da bi s njim podijelila radost ljubavi“, kazao je kardinal nadovezavši se u tom duhu kako nikad nismo imali više sredstava za komunikaciju nego danas, a postali smo tako udaljeni jedni od drugih. „Zato molimo da Bog ponovno po Mariji uspostavi onaj zdravi odnos. Zdravu komunikaciju čovjeka s Bogom, zdravu komunikaciju čovjeka sa svojim bližnjim, ali što je najvažnije: da čovjek ne izgubi komunikaciju sa svojom savješću, sa svojim srcem. Jer ako to izgubi onda je izgubio sebe“, upozorio je kardinal Puljić.

U nastavku je naznačio kako ono što u srce dođe – to čovjeka i pokreće! „U pameti možemo svašta imati, ali ono što Božje takne u srce, to čovjeka pokreće – e, to od Marije želimo naučiti: kako srcem slušati Božju poruku da ona dođe do nas i obraća nas, pokreće. Ali iz toga ide ne samo da Božju znamo slušati, nego da znademo slušati jedni druge“, poručio je vrhbosanski nadbiskup.

Pri kraju mise nazočnima se obratio ravnatelj Radija Marije BiH o. Anić, podsjetivši kratko na hod ovog katoličkog radija kroz 10 godina, te je uputio zahvale. Potom su se kratko predstavili i djelatnici Radija Marije, te su zajedno s ravnateljem jednoglasno poručili: hvala Vam!
Radio Marija BiH jedinstvena je radio postaja u toj zemlji. Već 10 godina putem radio valova obraća se ljudima dobre volje kako bi ih ohrabrila u poteškoćama života i vodila s pouzdanjem u budućnost. Nastala je i širila se najprije u Italiji, a zatim na svih pet kontinenata, vođena ljubavlju prema Gospi, Majci Božjoj i Majci Crkve.

Ključne riječi:
Radio Marija BIH