Budi dio naše mreže
Izbornik

Radio Marija BiH otvara mobilni studio u Austriji

Sarajevo (IKA)

Radio Marija BiH priopćila je da će u ponedjeljak 2. svibnja otvoriti mobilni studio u Austriji.

Otvaranje mobilnog studija plod je dvodnevne duhovne obnove Radio Marije BiH održane u austrijskom Kufsteinu i Kitzbühelu 19. i 20. ožujka 2022., koju je predvodio ravnatelj i glavni urednik o. Mato Anić.

Nastanak i ostvarenje ideje o mobilnom studiju u BiH objasnio je volonter Radio Marije BiH u Austriji Piljo Zečević. „Hrvati u Austriji se znaju okupljati na svečanoj misi i moliti skupa, no tijekom duhovne obnove osjetili smo poticaj da želimo učestvovati i u volontiranju za Radio Mariju BiH. Izrazili smo želju za moljenjem krunice, no pater Mato nam je objasnio da se sve molitve na Radio Mariji mole uživo, da snimka ne dolazi u obzir. Zatražili smo neko rješenje, te nam je ponuđena opcija mobilnog studija. Zahvaljujući dobročiniteljstvu naših ljudi u Austriji, te pomoći tehničara Radio Marije BiH, uspjeli smo za nešto više od mjesec dana realizirati ovaj veliki projekt“, rekao je Zečević.

Emitiranje molitvenog programa počet će drugoga dana marijanskog mjeseca svibnja, a sastojat će se od moljenja krunice, Lauretanskih litanija, te molitve za dijasporu koju je posebno za tu prigodu napisao umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Molitveni program moći će se pratiti svakog utorka u 21 sat putem valova i Facebook stranice Radio Marije BiH.

„Uz želju da nas Gospin zagovor prati u svakom danu našeg životnog hoda, i da naša Majka Marija poveže svu hrvatsku dijasporu širom svijeta preko Radio Marije, ostanimo skupa povezani u molitvama“, poručili su iz Radio Marije BiH.