Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: otvaranje

Svečano otvorena Sinoda Sisačke biskupije

Svečano otvorenje Sinode Sisačke biskupije pod geslom „Krist, kamen zaglavni“ (Ef 2,20) održano je u subotu 26. studenoga u bazilici Sv. Kvirina u Sisku molitvom I. Večernje koju je predvodio sisački biskup Vlado Košić zajedno s kanonicima Stolnog kaptola Svetoga Križa.

U Budimpešti otvoren 52. Međunarodni euharistijski kongres

Svečanom misom koju je na Trgu junaka u Budimpešti u nedjelju 5. rujna predslavio predsjednik Vijeća biskupskih konferencija Europe kardinal Angelo Bagnasco započeo je 52. Međunarodni euharistijski kongres, izvijestio je Vatican News.

Bazilika Sv. groba ostala uglavnom zatvorena

Nakon što je 23. svibnja najavljeno otvaranje bazilike Sv. Groba u Jeruzalemu za hodočasnike od 24. svibnja, njezina su vrata u nedjelju uglavnom ostala zatvorena, što je izazvalo nezadovoljstvo okupljenih, prenosi Kathpress.

Započeo 60. teološko-pastoralni tjedan u Zagrebu

Molitvom zaziva Duha Svetoga i pozdravnim govorom velikog kancelara Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kardinala Josipa Bozanića u utorak 28. siječnja u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati u Zagrebu započeo je 60. teološko-pastoralni tjedan s temom „Navještaj evanđelja u suvremenoj Europi“ u organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.