Budi dio naše mreže
Izbornik

Raspisan natječaj za besplatni smještaj studenata u Domu sv. Antuna Padovanskoga

Zagreb (IKA)

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca raspisala je natječaj za besplatni smještaj studenata u „Domu sv. Antuna Padovanskoga“ u Zagrebu, Sveti Duh 33, za akademsku godinu 2022./2023., izvijestili su iz Provincije.

Smještaj je namijenjen katoličkim studentima svih fakulteta, isključivo mladićima, a prednost će imati kandidati slabijeg imovinskog stanja i boljeg prosjeka ocjena, iz obitelji s brojnijom djecom, koji već ne uživaju studentsku stipendiju ili neku drugu financijsku pomoć slične kategorije.

Od dokumenata je potrebno priložiti pisanu molbu s obrazloženjem zbog čega kandidat traži smještaj u „Domu sv. Antuna Padovanskoga“, a slabo imovinsko stanje u obitelji potrebno je potkrijepiti potvrdom socijalnog ureda. Također, potrebno je priložiti pismenu preporuku vlastitog župnika koji poznaje kandidata s jamstvom da je kandidat praktični vjernik. Nadalje, potrebno je priložiti presliku osobne iskaznice, krsnog lista, rodnog lista, domovnice i maturalne svjedodžbe te potvrdu o upisanom fakultetu.

Također, kandidati mogu priložiti potvrde i priznanja o sudjelovanju na natjecanjima na svim nivoima i postignuta priznanja i nagrade (ako ih imaju) kao i potvrde ili preporuke od nadležnih osoba i institucija za one koji su u posljednjih 12 mjeseci obavljali volonterski rad. Uvjet za produženje boravka u Domu sv. Antuna za narednu godinu jest potvrda da je student položio sve ispite iz protekle godine.

Prijave za natječaj sa potpunom dokumentacijom primaju se  do 16. kolovoza 2022. godine. Prijave se šalju na adresu: Dom sv. Antuna Padovanskoga (za natječaj), Sveti Duh 33, 10 000 Zagreb.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Hrvatske provincije svetoga Jeronima franjevaca konventualaca i Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskog te na na Facebook stranici Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskog.