Budi dio naše mreže
Izbornik

Razbijen prozor na pastoralnom centru u Platičevu

Platičevo (IKA)

Nepoznate osobe su u noći s petka (10. srpnja) na subotu (11. srpnja) ušle u crkveno dvorište u Platičevu, filijalnom mjestu župe Nikinci i na pastoralnom centru polupale su jedan dupli vakumirani prozor. Incident je osudio srijemski biskup Đuro Gašparović.

„Sa velikom žalošću sam primio vijest da je sinoć u noćnim satima razbijen prozor na dvorani pastoralnog centra u Platičevu. Ovakav čin je za svaku osudu. Vjernici Rimokatoličke Crkve u Platičevu su svojim trudom i sredstvima izgradili pastoralni centar u kojem su se rado okupljali u različitim prilikama života vjerničke zajednice. Ovim činom je nanesena materijalna šteta na crkvenom objektu, te izraženo nepoštovanje prema vjernicima i zajednici. Izražavam svoje veliko žaljenje zbog ovakvog postupka, s nadom da se čin ovakvog karaktera neće više ponoviti“, izjavio je biskup Gašparović.

Nakon saznanja o incidentu župnik Ivica Živković obavijestio je lokanu policiju u Platičevu. Policajci su ubrzo došli na uviđaj te o svemu napravili zapisnik. O svemu je obaviještena kriminalistička policija u Rumi. Oni su, također, napravili uviđaj i fotografirali razbijeni prozor. Informirali su da će ovaj događaj istražiti.