Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-duro-gasparovic

Biskup Gašparović krizmao mlade u Šidu

Sedamnaestero mladih iz župa Šid i Sot, te filijala Vašica, Batrovci i Jamena u Srijemskoj biskupiji primilo je sakrament kršćanske zrelosti na Duhove, u nedjelju, 5. lipnja na svečanom misnom slavlju koje je u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusovog u Šidu predvodio srijemski biskup Đuro Gašparović u koncelebraciji sa župnikom domaćinom vlč. Nikicom Bošnjakovićem.

XV. Susret mladih Srijemske biskupije

Susret mladih Srijemske biskupije održan je u subotu, 21. svibnja, u Župi Presvetoga Trojstva u Srijemskim Karlovcima, u Kapeli Mir, pod geslom „Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem“ (Iv 14, 27)

Misa posvete ulja u Srijemskoj biskupiji

Misu posvete ulja na Veliki četvrtak 14. travnja 2022. u stolnoj crkvi sv. Dimitrija u Srijemskoj Mitrovici predslavio je srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina.

Skupština biskupâ Đakovačko-osječke crkvene pokrajine

Biskupi Đakovačko-osječke crkvene pokrajine okupili su se u Nadbiskupskom domu u Đakovu u petak 3. prosinca na svojoj 53. skupštini, na kojoj su uz nadbiskupa metropolita Đuru Hranića sudjelovali požeški biskup Antun Škvorčević, srijemski biskup Đuro Gašparović, srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina, đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić te umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Marin Srakić.

„Super omnia caritas - Iznad svega ljubav“

Okružnica i poziv biskupa Đure Gašparovića na biskupsko ređenje mons. Fabijana Svaline na svetkovinu Krista Kralja, nedjelja, 21. studenoga 2021. u 11 sati u Srijemskoj Mitrovici

Okružnica i poziv biskupa Gašparovića na biskupsko ređenje mons. Fabijana Svaline

Srijemski biskup Đuro Gašparović uputio je 10. studenoga okružnicu pod naslovom „Super omnia caritas - Iznad svega ljubav “ kojom sve svećenike, redovnike i redovnice te sve vjernike laike Srijemske biskupije poziva na biskupsko ređenje mons. Fabijana Svaline, biskupa koadjutora Srijemske biskupije, koje će biti na svetkovinu Krista Kralja, nedjelja, 21. studenoga u 11 sati u katedrali-manjoj bazilici sv. Dimitrija, đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici.

Objava imenovanja mons. Svaline biskupom koadjutorom Srijemske biskupije u Srijemskoj Mitrovici

U prostorijama Župe Sveti Dimitrije, đakon i mučenik u četvrtak, 7. listopada točno u 12 sati započela je molitva Anđeo Gospodnji koju je predmolio srijemski biskup Đuro Gašparović, u zajedništvu sa svećenicima koji su na službi u Srijemskoj biskupiji. Nakon molitve, biskup Gašparović je pročitao proglas o proglašenju mons. Fabijana Svaline za biskupa koadjutora s posebnim ovlastima u Srijemskoj biskupiji, kako je priopćila Apostolska nuncijatura u Republici Srbiji.

1 2 3 4