Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-duro-gasparovic

Proslavljena 10. obljetnica hodočasničkoga mjesta u Moroviću

Deseta obljetnica od proglašenja crkve Blažene Djevice Marije u morovićkom groblju hodočasničkim mjestom Marije pomoćnice kršćana u obraćenju i duša u čistilištu proslavljena je u četvrtak 2. rujna svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio srijemski biskup Đuro Gašparović.

Vigilija Velikih Tekija

Proslava Gospe Snježne u biskupijskom svetištu na Tekijama počela je u srijedu 4. kolovoza misnim slavljima na više jezika, izvijestio je Tiskovni ured Srijemske biskupije.

Obavijest o ovogodišnjim hodočašćima Gospi Tekijskoj

Srijemski biskup Đuro Gašparović i rektor svetišta Gospe Tekijske vlč. Ivan Rajković uputili su obavijest vezanu uz ovogodišnja hodočašća u to marijansko svetište u Srijemu na Male i Velike Tekije, u srpnju, odnosno kolovozu ove godine.

Izlaganja 2. dana znanstvenog skupa „Đakovačko-osječka crkvena pokrajina: Povijesno-pravno-pastoralni značaj njezinog osnutka“

Drugoga dana znanstvenog skupa na temu „Đakovačko-osječka crkvena pokrajina - Povijesno-pravno-pastoralni značaj njezinog osnutka“, u srijedu, 7. srpnja, kojeg su organizirali KBF u Đakovu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Đakovačko-osječka nadbiskupija, Požeška biskupija i Srijemska biskupija, održano je osam predavanja, koja su se bazirala na crkveno-pravnim i liturgijsko-pastoralnim poveznicama.

Počeo znanstveni skup „Đakovačko-osječka crkvena pokrajina: Povijesno-pravno-pastoralni značaj njezinog osnutka“

U prostorima Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu 6. srpnja započeo je znanstveni skup na temu „Đakovačko-osječka crkvena pokrajina - Povijesno-pravno-pastoralni značaj njezinog osnutka“, kojeg su organizirali Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Đakovačko-osječka nadbiskupija, Požeška biskupija i Srijemska biskupija.

1 2 3