Budi dio naše mreže
Izbornik

Razgovor Glasa Koncila s Petrom Buljanom

Zagreb (IKA)

U novom broju Glasa Koncila, priređenom za nedjelju 5. prosinca, gost središnjega intervjua je mladi glazbenik i član zajednice „Božja pobjeda“ Petar Buljan koji u predbožićnom ozračju govori o evangelizaciji duhovnom glazbom, iščekivanju Božića i obiteljskim vrjednotama. 

„Smatram da spomenuti božićni kič nije ništa drugo nego ‘feel good Christianity’, dakle idemo se kroz ovo doba godine ‘osjećati dobro’ i kroz taj osjećaj posljedično maknuti fokus od Isusa. Mjesec i pol dana uoči Božića na radiju se čuju božićne pjesme jer, kao, ljudi ne mogu izdržati do predbožićnoga vremena. To je prerano. Nema više pripreme, iščekivanja, nema više razmatranja onoga što se dogodilo, a to je zapravo najvažniji trenutak u povijesti čovječanstva“, rekao je u razgovoru Buljan.

„Kada određene stvari počnu biti ‘biznis’, tu leži puno problema i zamki. Klikovi i brige oko dosega mogu ubiti čistoću. A da bi nešto bilo moćno i donijelo promjenu, mora biti čisto. Da bismo zadržali čistoću, ne želimo raditi na popularnosti onoga što radimo. Ona će doći ako to Bog želi“, dodao je sugovornik. 

„Često čujemo da su katolici zakasnili u svijet društvenih mreža, a iz povijesti znamo da su upravo katolici imali vrhunski utjecaj u umjetnosti, obrazovanju i kulturi. I žao bi mi bilo da danas i na području društvenih mreža nemamo što ponuditi. Naša poruka jest stara, to je poruka koja se ne mijenja već 2000 godina, ali Bog uvijek po Duhu Svetom daje nov način kako ju izraziti. Danas je to i preko društvenih mreža“, poručio je među ostalim sugovornik.