Budi dio naše mreže
Izbornik

Redatelj Juan Manuel Cotelo za Glas Koncila: Ljubav može pobijediti svaku manifestaciju mržnje

Zagreb (IKA)

Uoči dolaska u Zagreb i premijere njegovoga filma „Najveći dar“ španjolski redatelj Juan Manuel Cotelo u intervjuu za Glas Koncila od nedjelje 10. studenoga naslovljen „Ljubav može pobijediti svaku manifestaciju mržnje“ predstavlja svoj stvaralački rad, ali i aktivnosti producentske kuće „Infinito +1“.

Taj je film u prva dva tjedna prikazivanja u Španjolskoj, postao najgledaniji uradak sedme umjetnosti u svojem žanru. Sve je to postignuto bez financijskoga zaleđa velikih produkcijskih kuća, a ono što je vodilo redatelja Juana Manuela Cotela prepoznali su i drugi jer su novčano pomogli da se priča o filmu koji tematizira oprost što više proširi.

U intervjuu Glasu Koncila Cotelo je rekao: „Znam mnoge filmske profesionalce koji u potpunosti zanemaruju učinak koji njihovi filmovi mogu izazvati na gledatelje. Imaju savršen izgovor: ‘Ja nikoga ne prisiljavam da ide gledati moj film’ i tako nude sadržaje koje ni oni sami ne bi konzumirali ili pokazali vlastitoj djeci. Mi smo potvrdili da postoji univerzalna potražnja za filmovima koji nude nadu, ljubav, vjeru, ali ponuda je oskudna“.

Na upit na koji način odgojiti publiku za kvalitetni sadržaj, odgovorio je: „Ne treba specijalna izobrazba da bi se cijenio dobar film. Svi smo prirodno privučeni istinitim, dobrim i lijepim. Moramo proizvesti više takvih i boljih sadržaja i učiniti ih poznatim javnosti, s dobrim promotivnim kampanjama, uzdajući se da će ih javnost znati cijeniti u trenutku kada ih primijeti“.

Cijeli intervju može se pročitati u novom broju Glasa Koncila.

Ključne riječi:
Glas Koncila Juan Manuel Cotelo