Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovita skupština Udruge Stepinčeva oaza mira

Zaprešić (IKA)

Redovita skupština Udruge Stepinčeva oaza mira održana je u srijedu 23. studenoga u Dvorani Bl. Alojzija Stepinca u sklopu Pastoralnog centra župe sv. Petra apostola u Zaprešiću.

Susret je počeo molitvom za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca koju su zajedno izmolili članovi te građanske udruge koja promiče kršćanske vrijednosti ljubav, mir i dobrotu po uzoru na svoga zaštitnika. Predsjednik Ilija Nikolić pozdravio je članove, a posebno župnog vikara Vatroslava Siketića koji je bio nazočan. Predsjednik Nikolić izvijestio je članove o radu Udruge za prošlu 2021. godinu, a posebno je podsjetio na hodočašća u Krašić i Karlovac te dvije humanitarne akcije koje su ostvarene u suradnji sa Sisačkim Caritasom za stradale u potresu na Banovini.

Tajnica Udruge Antonija Lacić podnijela je izvješće o financijskom stanju u proteklom razdoblju kao i financijski plan Udruge. U svom daljnjem govoru predsjednik je izrazio želju da Udruga Stepinčeva oaza mira u suradnji sa Župom sv. Petra apostola još više promiče pobožnost prema bl. Alojziju Stepincu kako bi mnoge zaprešićke obitelji upoznale duhovnu veličinu blaženika. Tako je nastala duhovna inicijativa da lik  bl. Alojzija Stepinca opremljen njegovim moćima sljedeće godine od Stepinčeva krene u pohode zaprešićkim obiteljima kako bi kroz tri dana uz prigodni molitveni obrazac obitelji zajedno molili. Za tu duhovnu inicijativu Udruga je na dar dobila od jednog dobrotvora svećenika bistu s likom bl. Alojzija Stepinca, rad akademskog kipara Vida Vučka.

Generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. dr. sc. Juraj Batelja prepoznao je rad Udruge Stepinčeve oaze mira pa je udruzi darovao relikvije drugog stupnja koje su pohranjene u podnožje biste. Na kraju susreta uz zajedničku molitvu i fotografiju moleći zagovor svog zaštitnika članovi te prepoznatljive udruge vjeruju u svijetlu budućnost.