Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovnici i redovnice Bjelovarsko-križevačke biskupije proslavili Dan posvećenog života

Bjelovar (IKA)

Redovnice i redovnici okupili su se u predvečerje blagdana Prikazanja Gospodnjeg 1. veljače u bjelovarskoj katedrali sv. Terezije Avilske i zajedno s mjesnim biskupom Vjekoslavom Huzjakom proslavili Dan posvećenog života.

Nakon procesije sa svijećama, uslijedilo je euharistijsko klanjanje.

Biskup Huzjak je u propovijedi naglasio kako ih Dan posvećenog života okuplja oko događaja s početka Isusova života. „Njegovi roditelji svu pažnju posvećuju  malom Isusu, a proročica Ana i starac Šimun, nadahnuti Duhom Svetim, baš nadođu u hram u taj čas. Svojim prikazanjem On će se pridružiti nama, jer je htio biti jednak nama, zauzeo se baš samo za nas i došao nas spasiti, ulazi u naše živote“.

„Želim li se ja osobno susresti s Kristom i tko će izdržati njegov pogled? Prikazanje je izričaj vjere … služeći čovjeku služimo Bogu! Po našem životu sjaji spasenje Božje ljudima svih vremena. Čovjeku današnjice teško je susresti se s Kristom, jer to zahtijeva promjenu života…Nikakve muke i križevi neka nas ne pokolebaju i obeshrabre na putu našeg posvećenog života! Neka nam  Svijećnica bude na prosvjetljenje da živimo svoj poziv i karizmu reda tako da svima pokazujemo svjetlo – osobu Isusa Krista!“

Na slavlju Dana posvećenog života sudjelovale su redovnice bazilijanke iz Križevaca, Kćeri Božje ljubavi iz Križevaca,  Klanjateljice Krvi Kristove  iz Bjelovara, sestre Naše Gospe iz Bjelovara,  sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog iz Grubišnog Polja i Gradeca, Službenice milosrđa iz Vrbovca, franjevci iz Bjelovara i o. Mladen Mikulić, redovnik studit-grkokatolik iz Križevaca te vlč. Toni Faltak i vlč. župnik Branko Fresl.