Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovničko oblačenje u Družbi kćeri milosrđa na Prižbi

Prižba (IKA)

Nakon molitve Jutarnje u kapelici kuće za odmor na Prižbi 5. kolovoza postulantica Leonarda Mijić obredom primanja redovničkoga odijela, koje je blagoslovio fra Nikica Vujica, započela je novicijat u Družbi kćeri milosrđa.

Kako je obredom propisano, postulantica je odgovorila na upit provincijalne predstojnice s. M. Emile Barbarić, nakon čega je slijedila služba čitanja i kraći nagovor provincijalne predstojnice u kojem je ohrabrila postulanticu pri ulasku u novicijat i poželila joj da bude istinska kći sv. Franje i bl. Marije Propetoga, da hrabro, odvažno i vjerno služi Kristu u franjevačkom duhu i karizmi milosrđa.

Obred je završio oblačenjem redovničkoga odijela i objavljivanjem redovničkoga imena novakinje koja se od danas zove sestra Marija Leonarda Božjega Milosrđa. Sestre su srdačno čestitale novakinji na započetom putu koji su Bogu preporučile u svečanom euharistijskom slavlju, a kojim su završene i sedmodnevne duhovne vježbe kao priprava na sutrašnju svetkovinu Preobraženja Gospodnjega kad se tradicionalno u Družbi slave redovničke svečanosti polaganja i obnove redovničkih zavjeta sestara.