Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovničko oblačenje u samostanu Svete Klare u Brestovskom

Brestovsko (IKA)

Na blagdan sv. Benedikta, 11. srpnja postulantica Reda svete Klare Marijana Bošnjak obukla je u samostanu svete Klare u Brestovskom u BiH redovnički habit i tom prigodom dobila novo ime: s. M. Sara od Milosrdnog Isusa.

Obred oblačenja slijedio je nakon misnog slavlja koje je predslavio provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.

Činom primanja redovničkog odijela s. M. Sara službeno je započela vrijeme novicijata u Redu svete Klare (klarise) u kojem će kroz dvije godine moći dublje sagledati svoj poziv i osluškivati što Bog od nje traži.

Provincijal Marinčić u propovijedi je istaknuo dvije riječi: sreća i vjernost. U svom redovničkom životu, koji nije izuzet od žrtava i poteškoća, pozvani smo biti sretni. Ključ sreće jest vjernost koja donosi mir i stvara stabilnost u čovjeku. Ako smo vjerni Bogu bit ćemo sretni i sposobni tu sreću dijeliti s drugima.

Nakon mise i čestitanja slavljenici, časna majka s. M. Hijacinta Batinić pozvala je sve uzvanike na ručak u samostansku dvoranu.