Budi dio naše mreže
Izbornik

Regionalni susret Zajednice Vjera i Svjetlo Vinkovačke regije

Komletinci (IKA/TU )

Pod geslom "Ljubav je velikodušna" u nedjelju, 21. listopada u Župi Začeća Blažene Djevice Marije u Komletincima, a u prostoru OŠ Vladimira Nazora, održan je 14. regionalni susret Zajednice Vjera i Svjetlo Vinkovačke regije.

Sudjelovale su zajednice: Srce sv. Vinka Pallottija, Vinkovci; Sv. Terezija, Vinkovci; Marijine zvjezdice, Sv. Ćirila i Metoda, Vinkovci; Srce Isusovo, Vinkovci; Lađica, Vukovar; Živi potočić, Otok; Udruga Bubamara, Vinkovci; Udruga gluhih i nagluhih osoba, Vinkovci; Dom za starije osobe s mentalnim poteškoćama, Nuštar.
Okupljene je pozdravila regionalna koordinatorica “Vjere i Svjetla” Tihomila Viljetić, a pozdravne riječi uputili su i domaćini susreta: domaći župnik Ivan Petričević i ravnateljica Škole Katica Novoselac.
Više od tri stotine okupljenih članova Zajednice i njihovih prijatelja te ostalih vjernika sudjelovalo je u duhovno-kulturnom programu koji su priredili članovi pojedinih zajednica sa svojim voditeljima. U programu su sudjelovali i učenici OŠ Vladimira Nazora i domaći KUD Filipovčice.
Vrhunac susreta bilo je svečano koncelebrirano misno slavlje koje je predvodio nadbiskupijski povjerenik za osobe s invaliditetom vlč. Alojz Kovaček, a koncelebrirali su domaći župnik Petričević i p. Ilija Sudar, župnik Župe sv. Vinka Pallottija iz Vinkovaca. Evanđelje je pročitao p. Ilija, a scenski ga je prikazala Zajednica Živi potočić iz Otoka.
Pozivajući se na Evanđelje vlč. Kovaček govorio je o služenju i ljubavi. Podsjeća kako dvojica braće, Jakov i Ivan, traže od Isusa da im udijeli nešto što ne mogu dobiti. „Traže moć. I ostali to isto žele, žele pokazati tko je moćniji. Nitko ne želi služiti jer je služenje ponižavajuće. Tako misle ljudi. Zaboravljamo da je ljubav davanje i primanje. Ne možemo dati ako nismo primili, a da bi se to dogodilo, moramo služiti. Svi vi koji ovdje sudjelujete i koji ste ovo pripremali puno ste dali. U svojem služenju obogatili ste druge i sebe. Svi moramo služiti. Toliko je ljudi koji žele biti moćni, a zaboravljaju da u Kraljevstvu Božjem vlada samo ljubav. Isus pita: Možete li piti čašu koju ja pijem? Ako čovjek može dijeliti s Isusom svoj život, onda može sjediti uz njega. Tko može prihvatiti križ, svjedočiti za Isusa, taj će zaslužiti mjesto uz Gospodina. Sin čovječji nije došao da bude služen, nego da služi. Da bi se cijelo društvo promijenilo, svi moramo služiti”, naglasio je propovjednik.
Članovi zajednica su uz svoje voditelje čitali zazive molitve vjernika, a nakon toga uslijedio je prinos darova tijekom kojega je na oltar položena Biblija, križ, kruh, lijekovi, štap, vino i voda. Misno slavlje uveličao je Zbor mladih Župe sv. Vinka Pallottija iz Vinkovaca, a nakon mise program je nastavljen druženjem uz blagovanje za koje su zaslužni župljani župe Komletinci.

Ključne riječi:
Komletinci susret Vjera i svjetlo