Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječko Bogoslovno sjemenište proslavilo blagdan Marije Majke Crkve

Rijeka (IKA)

Riječko Bogoslovno sjemenište „Ivan Pavao II.“ u sjemenišnoj kapeli Marije Majke Crkve proslavilo je u ponedjeljak 24. svibnja istoimeni blagdan, a time i Dan Bogoslovnog sjemeništa.

Svečano liturgijsko slavlje predvodio je riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić uz koncelebraciju rektora Bogoslovnog sjemeništa vlč. mr. Marija Gerića, duhovnika vlč. Vjekoslava Đapića i starješine Samostana sv. Jeronima fra Ivana Dominika Iličića. U propovijedi mons. Devčić je istaknuo Mariju kao sliku i model Crkve u kojoj vjernici imaju uzor u vjeri, ljubavi i jedinstvu s Kristom. Marija je vjeru živjela kako u svakodnevnici poslova i briga, tako i u svim važnim trenucima života njezinog Sina. Bila je spremna iskazati ljubav svakome i uvijek donositi onoga koga je nosila u utrobi i u srcu, svoga Sina Isusa Krista, rekao je mons. Devčić.

Na kraju euharistijskog slavlja ohrabrio je bogoslove da se utječu moćnim zagovornicima i zaštitnicima Bogoslovnog sjemeništa, Mariji Majci Crkve i sv. Ivanu Pavlu II., te da uz njihov zagovor sazrijevaju u duhovnom pozivu.