Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-ivan-devcic

Svetkovina Velike Gospe proslavljena u svetištu na Krasnu

Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predvodio je misu na svetkovinu Uznesenja BDM 15. kolovoza u središnjem marijanskom svetištu Gospićko-senjske biskupije Krasnom. Koncelebrirali su mjesni biskup Zdenko Križić, umirovljeni biskup Mile Bogović, čuvar svetišta Stipe Zeba i dvadesetak svećenika Gospićko-senjske biskupije i Riječke metropolije. Na proslavi Velike Gospe sudjelovalo je oko sedam tisuća vjernika, među kojima brojni hodočasnici koji su za susret s Gospom prepješačili i više od 100 kilometara da bi došli u ovo Marijino svetište u srcu Velebita.

Oko 50.000 vjernika na svetkovinu Velike Gospe hodočastilo u trsatsko svetište

„Blagdan Velike Gospe potiče nas na promišljanje o Marijinoj veličini koja se očituje u tome da ta veličina nije u njenim djelima i pothvatima, nego u služenju Bogu savjesnim izvršavanjem redovnih dnevnih dužnost. Marija je velika jer je svjesna da je sve što jest od Boga primila te mu za to želi zahvaliti tako što će biti vjerna službenica“, rekao je riječki nadbiskup Ivan Devčić, predvodeći 15. kolovoza svečano euharistijsko slavlje u perivoju svetišta Majke Božje Trsatske u povodu proslave blagdana Uznesenja BDM.

Ukop žrtava II. svjetskog rata

U podarhiđakonatskoj crkvi Sv. Marije Magdalene u Brodu na Kupi obavljen je 20. srpnja ukop partizanskih žrtava iz Drugog svjetskog rata. Riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je misu u župnoj crkvi, molitvu odrješenja za pokojne i ukop za ukupno šest žrtava Drugog svjetskog rata s područja te župe, koje su prošle godine izvađene iz Propadne jame na Drgomlju iznad Broda na Kupi.

Poruka nad/biskupa Riječke metropolije povodom proslave 50. obljetnice uspostave metropolijskog sjedišta u Rijeci

U povodu zlatnog jubileja, 50. obljetnice uspostave Riječke metropolije, 11. lipnja 2019. godine, riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić, porečko-pulski biskup mons. dr. Dražen Kutleša, krčki biskup mons. dr. Ivica Petanjak i gospićko-senjski biskup mons. dr. Zdenko Križić uputili su poruku u kojoj među ostalim ističu kako "Gospodin uvijek poziva radnike u žetvu svoju, a naša je dužnost pozvanima pomoći prepoznati Božji poziv i na njega spremno odgovoriti."

Misa za Hrvatsku slavljena u Krakovu

Misa za Hrvatsku i hrvatski narod, kako javlja novinar Hrvatske katoličke mreže Domagoj Pejić, slavljena je danas 30. lipnja u svetištu svetog Ivana Pavla Drugog „Ne bojte se!" u Krakovu.

Veliko zanimanje za budući Dom za oboljele od demencije

Riječki nadbiskup Ivan Devčić susreo se u četvrtak 27. lipnja u Nadbiskupskom domu u Rijeci s voditeljicama karitativnih i zdravstvenih ustanova Riječke nadbiskupije kako bi im uputio riječi zahvale za dosadašnji ustrajni rad u službi potrebitih.

Metropolitanski susret svećenika Riječke metropolije i Zadarske nadbiskupije u Gospiću

Metropolitanski susret svećenika Riječke metropolije i Zadarske nadbiskupije u Gospiću i na Udbini okupio je 25. lipnja stotinu svećenika i domaćih bogoslova kao i njihovih biskupa. Na početku ih je u biskupskom ordinarijatu pozdravio domaći biskup Zdenko Križić. Susretu su prisustvovali riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić, porečki i pulski biskup Dražen Kutleša, krčki biskup Ivica Petanjak, a uime odsutnog zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića nazočio je generalni vikar Josip Lenkić.

60 i 50 godina redovničkih zavjeta

Sestre Družbe Presvetog Srca Isusova proslavile su 24. lipnja u župnoj crkvi na Donjoj Drenovi velike jubileje redovničkih zavjeta njihovih članica, a misu zahvale predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić. S. Marinka Mikić proslavila je 60. obljetnicu, a osam sestara zlatni jubilej polaganja zavjeta: s. Amalija Budimir, s. Anastazija Vukić, s. Bartolomeja Raguž, s. Blanka Turčić, s. Dionizija Petric, s. Hermina Hader, s. Klara Jeličić i s. Karmen Jelčić.

Zlatni jubilej metropolije poziva na zajedništvo

Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predvodio je 15. lipnja u katedrali sv. Vida pontifikalnu misu na kojoj je tradicionalno desetorici vjernika dodijelio Medalje zahvalnosti sv. Vida.

1 2 3 4