Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-ivan-devcic

Nadbiskup Devčić pozvao na molitvu i konkretnu pomoć radnicima 3. maja

Na konferenciji za novinare u ponedjeljak 15. travnja u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci predstavljena je uskrsna poruka riječkog nadbiskupa Ivana Devčića. Nadbiskup je uputio uskrsnu čestitku svim vjernima i ljudima dobre volje na hrvatskom i talijanskom jeziku, a osobito radnicima brodogradilišta 3. maja i njihovim obiteljima.

Duhovne vježbe za vjeroučitelje Riječke nadbiskupije

U organizaciji Katehetskog ureda u petak 5. travnja u Domu pastoralnih susreta u Lovranu započele su korizmene duhovne vježbe za 50-ak vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri Riječke nadbiskupije na temu „Sreća susreta s Isusom“.

Svako pitanje o mladima uvijek je pitanje o Crkvi

Riječki nadbiskup Ivan Devčić je predvodeći misu na svetkovinu sv. Ivana Bosca u četvrtak 31. siječnja u salezijanskoj crkvi Marije Pomoćnice u Rijeci istaknuo da su uz bolesnike i osobe starije životne dobi, mladi uvijek bili i ostali jedna od najugroženijih društvenih skupina.

Tradicionalni predbožićni susret nadbiskupa Devčića i župana Komadine

Nastavljajući tradiciju susreta uoči proslave Božića, u Nadbiskupskom domu u Rijeci u srijedu 19. prosinca na doručku i čestitanju skorašnjih blagdana susreli su se riječki nadbiskup Ivan Devčić i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina sa suradnicima, zamjenicom Marinom Medarić, voditeljicom Kabineta župana Erminom Duraj i pročelnikom Ureda županije Goranom Petrcem.

Riječki nadbiskup Ivan Devčić obilježio 18. obljetnicu biskupske službe

Poruka nade obilježila je u nedjelju 16. prosinca misno slavlje u katedrali sv. Vida, na kojem je riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić obilježio 18. godišnjicu svoje biskupske službe. Nadbiskup Devčić za biskupa je posvećen u riječkoj prvostolnici 16. prosinca 2000., a za svoje biskupsko geslo uzeo je riječi „Krist - naša nada“ koje su mu i danas nadahnuće u njegovu biskupskom služenju.

1 2