Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-ivan-devcic

Riječka nadbiskupija: Obustavljaju se liturgijska slavlja s više od 100 vjernika

Riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić uputio je u subotu 14. ožujka dopis svećenicima s novim odredbama u svezi koronavirusa, a nastavno na molbu načelnika Stožera za civilnu zaštitu PGŽ koji mjesnu Crkvu moli da obustavi sve liturgijske obrede do 3. travnja 2020. godine, javlja Nadbiskupski ordinarijat Riječke nadbiskupije.

Pepelnica u riječkoj katedrali

Korizma je poziv na obraćenje, istaknuo je riječki nadbiskup Ivan Devčić, predvodeći na Pepelnicu, 26. veljače misno slavlje i obred pepeljenja u katedrali Sv. Vida u Rijeci. Koncelebrirao je rektor riječke prvostolnice mons. dr. Matija Matičić, a asistirao đakon Ivan Devčić.

Nadbiskup Devčić predvodio misu na svetkovinu sv. Stošije

Na svetkovinu sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale, svečano središnje dnevno slavlje u srijedu 15. siječnja u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Nadbiskup Devčić potaknuo vjernike da budu Isusova zvijezda

„Svetkovina Bogojavljenja podsjeća na to da je Isus spasitelj svih ljudi i da ne smijemo nikoga suditi ni osuđivati, nego da je naša zadaća pomoći svakome da upozna Isusovu poruku za čovjeka i čovječanstvo“, rekao je između ostaloga riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodeći svečano misno slavlje u povodu proslave Bogojavljenja u ponedjeljak 6. siječnja u katedrali Sv. Vida u Rijeci.

Predstavljena božićna poruka nadbiskupa Devčića

U franjevačkom samostanu na Trsatu u četvrtak 19. prosinca predstavljena je božićna poruka i čestitka riječkog nadbiskupa Ivana Devčića „Kulturno ozračje u kojem se dogodilo Isusovo rođenje kao izazov za nas“, te najavljen svečani koncert „Božić je judi“, koji će se ove godine, osim Rijeke, prvi put održati u Zagrebu.

Kulturno ozračje u kojem se dogodilo Isusovo rođenje kao izazov za nas

Ne možemo biti autentični slavitelji Božića, ako ne odbacimo kulturu neprihvaćanja i eliminacije, odnosno ako ne postanemo promicateljima kulture prihvaćanja i poklonstva. Neka nam u tome ovih svetih predbožićnih i božićnih dana prave društvo i budu uzori Marija, Josip, betlehemski pastiri, proročica Ana, mudraci s istoka i toliki drugi koji su u Isusu Kristu prepoznali Sina Božjega koji je radi nas i našeg spasenja postao čovjekom, istaknuo je u božićnoj poruci riječki nadbiskup Ivan Devčić.

1 2 3 6