Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-ivan-devcic

Naknadna imenovanja i razrješenja svećenika u Riječkoj nadbiskupiji

Na kraju pastoralne godine riječki nadbiskup Ivan Devčić izvršio je neke personalne promjene u Riječkoj nadbiskupiji kako bi što primjerenije odgovorio na aktualne pastoralne i administrativne potrebe pojedinih župa, odnosno središnjih nadbiskupijskih ustanova. Preuzimanja novih službi bit će provedena tijekom mjeseca srpnja i kolovoza 2020.

Krčka biskupija proslavila svetkovinu svog nebeskog zaštitnika svetog Kvirina

U krčkoj katedrali u četvrtak 4. lipnja proslavljena je svetkovina svetog Kvirina, zaštitnika Krčke biskupije. Središnje misno slavlje predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš u koncelebraciji biskupâ Riječke metropolije: krčkog biskupa, domaćina, Ivice Petanjka, riječkog nadbiskupa i metropolita Ivana Devčića, gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića, porečkog i pulskog biskupa Dražena Kutleše te krčkog biskupa u miru Valtera Župana.

Nadbiskup Devčić u hospicijskoj kapeli slavio misu zadušnicu za preminule u riječkom Hospiciju

Otkako je 2013. godine otvoren prvi hrvatski hospicij, svakog 12. u mjesecu u kapeli Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Pavao II.” u Rijeci slavi se misa zadušnica za preminule u riječkom hospiciju “Marija Krucifiksa Kozulić”. Zbog poznatih izvanrednih okolnosti kao i odredbi i mjera za sprječavanje pandemije koronavirusa, misa je u utorak 12. svibnja slavljena u hospicijskoj kapeli. Misu je predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Nadbiskup Ivan Devčić: Gospodin nam otvara vrata uskrsnuću

Euharistijsko slavlje na Uskrs 12. travnja u kapeli Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Pavao II.” u Rijeci predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić, a uz rektora, suslavili su vicerektor Marko Stipetić i đakon Ivan Devčić. Prijenos se mogao pratiti na Facebook stranici Riječke nadbiskupije.

Nadbiskup Ivan Devčić: Nema mjesta beznađu jer Bogu je sve moguće

Vazmeno bdjenje, uvod u najvažniju nedjelju cijele povijesti, nedjelju Kristova uskrsnuća, riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je iz prazne kapele riječkog Bogoslovnog sjemeništa. Vjernici su liturgiju Velike subote 11. travnja mogli pratiti uživo na Facebook stranici Riječke nadbiskupije.

Nadbiskup Devčić predvodio obrede Velikog petka

„Sva bijeda čovjeka i Božja veličina očituju se u ovom žalosnom i tragičnom događaju koji se zbio na Veliki petak“, rekao je riječki nadbiskup Ivan Devčić, predvodeći obrede Velikoga petka 10. travnja u kapelici Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ u Rijeci.

Nadbiskup Devčić predvodio Misu Večere Gospodnje

„Posljednja večera nije posebna samo po tome što je Isus posljednji put blagovao s apostolima uoči muke koju je za nas podnio, nego je posebna i po tome što se po njoj ispunilo ono što je u Starom zavjetu naviješteno“, rekao je riječki nadbiskup Ivan Devčić, predvodeći Misu večere Gospodnje na Veliki četvrtak 9. travnja u kapeli Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Pavao II.” u Rijeci.

1 2 3 7