Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-ivan-devcic

Misa i blagoslov u Bogoslovnom sjemeništu u Rijeci

Riječki nadbiskup Mate Uzinić predvodio je u utorak 10. siječnja misu u kapeli Bogoslovnog sjemeništa u Rijeci u suslavlju s umirovljenim riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem i nazočnim svećenicima te je nakon mise blagoslovio prostore Bogoslovnog sjemeništa.

Nadbiskup Ivan Devčić proslavio 22. obljetnicu biskupskog ređenja

U kapelici Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ u Rijeci u petak, 16. prosinca slavljena je misa zahvalnica povodom 22. godišnjice biskupskog ređenje riječkog nadbiskupa u miru Ivana Devčića te druge godišnjice preuzimanja službu u Riječkoj nadbiskupiji nadbiskupa Mate Uzinića. Misu je predvodio nadbiskup u miru, a propovijedao je aktualni riječki nadbiskup.

Održani „Riječki znanstveni mostovi“

„Mjera za mjeru“ bio je naslov ovogodišnjih „Riječkih znanstvenih mostova“, međunarodnog simpozija održanog u petak 25. studenog na Teologiji u Rijeci.

Preuzimanje službe riječkoga nadbiskupa i metropolita

Primajući nadbiskupski štap riječki nadbiskup i metropolit Mate Uzinić u svečanom je liturgijskom činu 4. studenoga u katedrali Sv. Vida i simbolično preuzeo upravljanje Riječkom nadbiskupijom. Simbol pastirske službe primio je iz ruku umirovljenoga nadbiskupa Ivana Devčića koji je tom primopredajom ukazao na kontinuitet mjesne Crkve i biskupa koji su joj na čelu.

Predsjednik HBK uputio zahvalu i čestitku mons. Devčiću i mons. Uziniću

Nakon što je Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj priopćila 11. listopada da je papa Franjo prihvatio odreknuće od službe riječkog nadbiskupa metropolita Ivana Devčića, čime je upravljanje Riječkom nadbiskupijom preuzeo mons. Mate Uzinić, predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio im zahvalu i čestitku. Pismo prenosimo u cijelosti.

Obraćanje umirovljenog riječkog nadbiskupa Ivana Devčića

Donosimo govor nadbiskupa Ivana Devčića koji je izrekao na objavi vijesti da je Sveti Otac prihvatio njegovo odreknuće od pastoralnog upravljanja Riječkom nadbiskupijom, u utorak 11. listopada, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci.

1 2 3 15