Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-ivan-devcic

Nadbiskup Devčić predvodio misu na svetkovinu sv. Stošije

Na svetkovinu sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale, svečano središnje dnevno slavlje u srijedu 15. siječnja u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Nadbiskup Devčić potaknuo vjernike da budu Isusova zvijezda

„Svetkovina Bogojavljenja podsjeća na to da je Isus spasitelj svih ljudi i da ne smijemo nikoga suditi ni osuđivati, nego da je naša zadaća pomoći svakome da upozna Isusovu poruku za čovjeka i čovječanstvo“, rekao je između ostaloga riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodeći svečano misno slavlje u povodu proslave Bogojavljenja u ponedjeljak 6. siječnja u katedrali Sv. Vida u Rijeci.

Predstavljena božićna poruka nadbiskupa Devčića

U franjevačkom samostanu na Trsatu u četvrtak 19. prosinca predstavljena je božićna poruka i čestitka riječkog nadbiskupa Ivana Devčića „Kulturno ozračje u kojem se dogodilo Isusovo rođenje kao izazov za nas“, te najavljen svečani koncert „Božić je judi“, koji će se ove godine, osim Rijeke, prvi put održati u Zagrebu.

Kulturno ozračje u kojem se dogodilo Isusovo rođenje kao izazov za nas

Ne možemo biti autentični slavitelji Božića, ako ne odbacimo kulturu neprihvaćanja i eliminacije, odnosno ako ne postanemo promicateljima kulture prihvaćanja i poklonstva. Neka nam u tome ovih svetih predbožićnih i božićnih dana prave društvo i budu uzori Marija, Josip, betlehemski pastiri, proročica Ana, mudraci s istoka i toliki drugi koji su u Isusu Kristu prepoznali Sina Božjega koji je radi nas i našeg spasenja postao čovjekom, istaknuo je u božićnoj poruci riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Učenici na misi zadušnici za nadbiskupa Pavlišića

Učenici četvrtih i petih razreda Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ u Rijeci okupili su se u ponedjeljak 9. prosinca u katedrali Sv. Vida na misi koju je u povodu 14. obljetnice smrti riječko-senjskog nadbiskupa Josipa Pavlišića, predvodio riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić.

Marko Pavlinović zaređen za đakona

Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić za đakona je zaredio bogoslova Marka Pavlinovića u nedjelju 8. prosinca u crkvi Sv. Romualda i Svih svetih na Kozali.

Nadbiskup Devčić: Ohrabruje činjenica da među svetima ima kršćana svih uzrasta i staleža

„Slavimo sve svete, tj. sve one koji su u životnoj borbi između dobra i zla, odlučno i do kraja dosljedno stali na Božju stranu, tj. bili su opredijeljeni za dobro, za ljubav, za opraštanje i milosrđe. U toj opredijeljenosti ništa ih nije moglo pokolebati: nikakve prijetnje, nikakva obećanja kojima bi ih se pokušalo privući na promjenu strane, čak ni muke kojima su bili podvrgavani sve do smrti“, rekao je riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodeći 1. studenoga svečano euharistijsko slavlje u povodu proslave svetkovine Svih svetih u župnoj crkvi Sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali.

Dan Ivana Pavla II. u Bogoslovnom sjemeništu u Rijeci

Bogoslovno sjemenište “Ivan Pavao II.” u Rijeci 22. listopada proslavilo je blagdan svog nebeskog zaštitnika. Svečano euharistijsko slavlje u kapeli Bogoslovnog sjemeništa predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić te podsjetio na dane boravka Svetoga Oca upravo u ovom sjemeništu u lipnju 2003. godine.

1 2 3 6