Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-ivan-devcic

Svako pitanje o mladima uvijek je pitanje o Crkvi

Riječki nadbiskup Ivan Devčić je predvodeći misu na svetkovinu sv. Ivana Bosca u četvrtak 31. siječnja u salezijanskoj crkvi Marije Pomoćnice u Rijeci istaknuo da su uz bolesnike i osobe starije životne dobi, mladi uvijek bili i ostali jedna od najugroženijih društvenih skupina.

Tradicionalni predbožićni susret nadbiskupa Devčića i župana Komadine

Nastavljajući tradiciju susreta uoči proslave Božića, u Nadbiskupskom domu u Rijeci u srijedu 19. prosinca na doručku i čestitanju skorašnjih blagdana susreli su se riječki nadbiskup Ivan Devčić i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina sa suradnicima, zamjenicom Marinom Medarić, voditeljicom Kabineta župana Erminom Duraj i pročelnikom Ureda županije Goranom Petrcem.

Riječki nadbiskup Ivan Devčić obilježio 18. obljetnicu biskupske službe

Poruka nade obilježila je u nedjelju 16. prosinca misno slavlje u katedrali sv. Vida, na kojem je riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić obilježio 18. godišnjicu svoje biskupske službe. Nadbiskup Devčić za biskupa je posvećen u riječkoj prvostolnici 16. prosinca 2000., a za svoje biskupsko geslo uzeo je riječi „Krist - naša nada“ koje su mu i danas nadahnuće u njegovu biskupskom služenju.

Svetkovina Svih svetih poziva nas na nasljedovanje svetaca

Riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je 1. studenoga u crkvi Sv. Romualda i Svih svetih na Kozali misno slavlje u povodu proslave svetkovine Svih svetih i Spomena svih vjernih mrtvih. „Dani su to kada mnogi s pijetetom i zahvalnošću, u tišini i sabranosti posjećuju groblja gdje počivaju njihovi najdraži. Osim toga, ovo su dani kada postajemo svjesniji svoje prolaznosti i činjenice da ćemo se pridružiti našim dragim pokojnicima u Božjoj vječnosti“, rekao je nadbiskup.

Proslavljena svetkovina sv. Ivana Pavla II. u Rijeci

U kapeli Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.” u Rijeci svečanim misnim slavljem u ponedjeljak 22. listopada proslavljen je blagdan sv. Ivana Pavla II. Misu je predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić u zajedništvu s mnogobrojnim svećenicima te rektorom Bogoslovnog sjemeništa vlč. Marijom Tomljanovićem, vicerektorom vlč. Markom Stipetićem i odgajateljima riječkih bogoslova.

1 2