Budi dio naše mreže
Izbornik

Roman Nikole Kuzmičića „Knjiga puna sarma“ u Glasu Koncila

Zagreb (IKA)

Glas Koncila objavljuje roman Nikole Kuzmičića „Knjiga puna sarma“ ususret Susretu hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu 2020.

Roman »Knjiga puna sarma« vjeroučitelja i književnika Nikole Kuzmičića nagrađen je na natječaju Glasa Koncila za najbolji neobjavljen roman, a sada ga prvi put Glas Koncila, u sklopu priloga Prilika, objavljuje uoči Susreta hrvatske katoličke mladeži 2020. u Zagrebu. Prvi nastavak romana objavljen je u sklopu Glasa Koncila od nedjelje 7. travnja. Riječ je o romanu koji je prije jednoga desetljeća osvojio članove žirija, a sada se to »humoristično i duhovito štivo o životu mladih ljudi u našoj današnjoj sredini« predaje svima, a osobito mladima.

»Roman pršti šaljivim, vrckavim i nekonformističkim dijalozima, tipičnim za današnju mladež, jednostavne radnje i jednostavna jezika. Lak, pitak, zanimljiv, roman započinje kao kakva komedija zabune«, ocijenili su članovi povjerenstva (Tomislav Marijan Bilosnić, Ninoslav Lovčević, mr. Božidar Petrač, dr. Ivica Šola i prof. dr. Gordana Varošanec-Škarić). Ocijenili su da »autor vrlo uspješno i dojmljivo otkriva drukčiji svijet i drukčiju stranu života naše mladeži od onih koji se obično prikazuju (ljubav, droga, nasilje, seks, asocijalna i disfunkcionalna ponašanja itd.) i koji su u suvremenoj hrvatskoj prozi gotovo zaboravljeni. Pozitivna usmjerenost autorovih likova, humor, smijeh i vedrina osnovne su vrijednosti Kuzmičićeve lepršave proze.«

 

Ključne riječi:
Nikola Kuzmičić