Budi dio naše mreže
Izbornik

Rukometni izbornik Lino Červar pozvao mlade na SHKM

Zagreb (IKA)

Poznatim Hrvatima koji su pozvali mlade na Susret hrvatske katoličke mladeži pridružio se i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar. Rukometni izbornik pozvao je mlade na Susret, poručivši im: "Neka se naš hod prema Susretu hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu ispuni obnovljenim darom vjere i djelima ljubavi". 

Lino Červar jedan je od najuspješnijih hrvatskih trenera svih vremena. S rukometnom reprezentacijom osvojio je zlato na Svjetskom prvenstvu (2003.) i Olimpijskim igrama (2004.). Vodio je reprezentaciju i do dva svjetska (2005. i 2009.) i tri europska srebra (2008., 2010., 2020.). Posljednju medalju osvojio je ove godine na Europskom prvenstvu u Austriji, Švedskoj i Norveškoj postavši europski doprvak.

“Zahvalan sam Bogu što mi je dao snagu”

U razgovoru za Glas Koncila uoči Europskog prvenstva istaknuo je kako “sebeljublje i interes udaljuju čovjeka od bitnoga, od Boga. Najveća je iluzija posjedovanje, kako materijalnoga, novca, kuće, bogatstva, tako i duhovnoga, obitelji, zdravlja. Mi smo izvore dobili na korištenje kao Božji dar dok nam ne istekne vrijeme. To ljudi zaboravljaju. Zahvalan sam Bogu što mi je dao snagu i energiju, osobito u trenucima bolesti. Nikada nisam htio izostati s treninga kako bih stavove o rukometu i životu prenio na djecu, i vjerujem da sam, i profesionalno i privatno, utjecao na mnoge živote”.

Mlade pozvali Dalić i Marić

Osim Line Červara na Susret hrvatske katoličke mladeži pozvao je još jedan uspješni trener – Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Mladima je poručio da dođu u svibnju u Zagreb na susret radosti i ljubavi.

Dalić-pozvao-na-SHKM

Iz rukometnog svijeta poziv na SHKM-a stigao je i od igrača Marina Marića, našeg rukometnog reprezentativca i osvajača srebra na Europskom prvenstvu u siječnju ove godine. Marić je mlade pozvao poručivši im: “Dragi mladi, sve vas pozivam srdačno u svibnju ove godine u Zagreb da dođete na Susret katoličke mladeži i da svojim prisutstvom uveličate slavlje vjere i zajedništva. Bog vas sve blagoslovio”.

SHKM Marino Marić

Ključne riječi:
Lino Červar SHKM