Budi dio naše mreže
Izbornik

S. Danijela Anić proslavila srebrni jubilej redovničkih zavjeta

Zenica (IKA)

S. Danijela Anić, Klanjateljica Krvi Kristove, proslavila je 20. kolovoza 25. obljetnicu redovničkih zavjeta u svojoj rodnoj Župi sv. Josipa u Zenici

Misno slavlje predvodio je župnik vlč. Davor Topić, a suslavio i propovijedao p. Ilija Grgić, Misionar Krvi Kristove iz Zagreba.

U propovijedi je p. Grgić, povezujući prigodno slavlje i Evanđelje te nedjelje potaknuo sve nazočne, a osobito s. Danijelu da poput žene Kanaanke nastave živjeti svoj životni poziv s vjerom, ustrajno i ponizno.

Liturgijsko pjevanje tijekom misnoga slavlja predvodile su okupljene sestre Klanjateljice.

Na završetku misnoga slavlja s. Danijela je izrazila zahvalnost Bogu za dar života i redovničkog poziva u Družbu Klanjateljica Krvi Kristove, svojim roditeljima – majci Mirjani i pokojnom ocu Dragi, sestrama i njihovim obiteljima, svojoj redovničkoj zajednici, svima nazočnima i onima koji su doprinijeli organizaciji slavlja.

Posebnu zahvalnost uputila je župniku vlč. Davoru za spremnost i otvorenost da slavlje svoga jubileja organizira u rodnoj župi.

Sestra Danijela Anić je rođena u Zenici (BiH) 14. prosinca 1976. U Družbu Klanjateljica Krvi Kristove dolazi 6. rujna 1995. Prve zavjete je položila 23. kolovoza 1998., a doživotne 1. srpnja 2004. Nakon završene srednje škole u Zenici s. Danijela dolaskom u zajednicu Klanjateljica prolazi redovničku formaciju te nakon polaganja prvih zavjeta pohađa studij na Katehetskom institutu Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje je diplomirala u rujnu 2003. Zatim radi kao vjeroučiteljica u osnovnoj školi u Podsusedu – Zagreb (2004. – 2007.) te u srednjoj školi u Ivancu (2007. – 2011.). Tijekom dva i pol ljetna mjeseca 2007. misijski je djelovala u Sibiru. Godine 2011. odlazi u Rim i na Fakultetu odgojnih znanosti iz područja Pedagogija za formaciju zvanja na Papinskom salezijanskom sveučilištu u Rimu završava poslijediplomski studij i postiže licencijat iz odgojnih znanosti. Dolaskom u Zagreb nakon studija (2014.) imenovana je odgojiteljicom u početnoj formaciji. U Upravi Regije izabrana je za savjetnicu u mandatu 2015. – 2020. Zatim je radila kao vjeroučiteljica u srednjoj školi u Kutini. U srpnju ove godine na Vrhovnom saboru sestara Klanjateljica izabrana je za vrhovnu savjetnicu i sredinom listopada započinje svoje služenje u upravi Družbe.