Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: druzba-klanjateljica-krvi-kristove

Nova knjiga "Ljekovita snaga bilja"

„Ljekovita snaga bilja“ naslov je nove knjige koju je pripremila s. Mehtilda Jela Čančar, članica Družbe Klanjateljica Krvi Kristove, a njezina zajednica iz Nove Topole s „Izdavačkim centrom Zajedništvo“ objavila ovih dana u Zagrebu.

Razvoj pastorala Roma nakon smrti s. Karoline (5/5)

Godinu dana nakon smrti začetnice pastorala Roma na prostorima Republike Hrvatske, sestre Karoline Miljak, ASC (1950. - 2022.), ovaj feljton u pet nastavaka ima za cilj dokazati kako već sada postoje neizbrisivi tragovi koji su ona i suradnici ostavili na Crkvu, institucije, kulturu dijaloga, ali ponajviše na živote pripadnika romske zajednice kojima ne samo da je pomagala, već se iskreno radovala susretu s njima, podizala svijest u društvu o izazovima s kojima se susreću te je svesrdno vjerovala u njihovu društvenu integraciju i napredak.

Preminula s. Bernarda (Iva) Krištić

Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb s. Bernarda (Iva) Krištić preminula je u ponedjeljak 2. listopada u 75. godini života i 58. godini redovništva, izvijestila je regionalna uprava Družbe.

Slavlje obnove zavjeta sestara klanjateljica Krvi Kristove

Tri sestre juniorke obnovile su redovničke zavjete u Družbi klanjateljica Krvi Kristove, u nedjelju 10. rujna 2023., u kapeli samostana „Novi Nazaret“ u Banjoj Luci, tijekom euharistijskog slavlja kojim je predsjedao banjolučki biskup Franjo Komarica.

Izabrano novo Vrhovno vijeće Družbe klanjateljica Krvi Kristove

Na XXII. vrhovnom saboru Družbe klanjateljica Krvi Kristove, koji se održava u Rimu od 1. do 29. srpnja 2023., s temom „U Krvi Kristovoj … ‚sve činim novo‘ (usp. Otk 21, 5)“ zastupnice su u ponedjeljak 17. srpnja izabrale vrhovnu poglavaricu s. Mariju Hughes iz Regije SAD.

Klanjateljice Krvi Kristove bogatije za dvije nove redovnice

Na svetkovinu Blažene Djevice Marije Žalosne - Žene Novoga saveza, u nedjelju 15. rujna, apostolski administrator Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak predslavio je euharistijsko slavlje u Samostanu Marije Suotkupiteljice u Ivanečkom Vrhovcu. Tijekom euharistijskog su slavlja dvije sestre, s. Ivana Miličević i s. Kristina Vuković položile prve redovničke zavjete u Družbi Klanjateljice Krvi Kristove.