Budi dio naše mreže
Izbornik

S. Elvira Krišto proslavila zlatni jubilej redovništva

Zenica (IKA)

U Župi sv. Josipa u Zenici na svetkovinu Pedesetnice 5. lipnja pod misnim slavljem s. Elvira Krišto proslavila je svoj zlatni jubilej i zahvalila Bogu na 5o. obljetnici redovničkog života u Družbi sestara Uršulinki Rimske unije.

Misno slavlje predvodio je župnik don Davor Topić, a nakon propovijedi s. Elvira pred svojim sestrama predvođenim provincijalnom glavaricom s. Ksenijom Leko i vjernim pukom obnovila je svoje redovničke zavjete.

Na misnome slavlju sudjelovala je i skupina školske generacije slavljenice, koji su u svojoj čestitci izrazili radost zbog Bogu posvećenog života s. Elvire, te pročitali pismo koju je za tu prigodu uputila profesorica iz školskih dana u Zenici koja se u svom pismu prisjetila vrijedne učenice i generacije koji su maturirali 1969.

Svoje prve zavjete s. Elvira je položila 1972. godine u Varaždinu i vršila je razne službe u Zagrebu i Varaždinu, te kroz tri mandata obnašala službu provincijalne glavarice. Od ljeta 2020., godine s. Elvira je na službi u samostanskoj zajednici u Zenici.