Budi dio naše mreže
Izbornik

Sastanak vojnih kapelana BiH

Livno (IKA/KTA)

U vojarni u Livnu, koja je jedna od tri jednonacionalne hrvatske vojarne, u četvrtak 22. listopada, održan je 38. redoviti sastanak vojnih kapelana koji djeluju u dušobrižništvu Vojnog ordinarijata u BiH.

Domaćin im je bio fra Mario Ostojić koji je na čelu kapelanije Sv. Nikole Tavelića.

Sastanak je počeo misom koju je na otvorenom prostoru unutar vojarne, uz poštivanje epidemioloških mjera, predvodio nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata Tomo Vukšić, a koncelebrirali su svi okupljeni vojni kapelani.

U propovijedi nadbiskup Vukšić pohvalio je vjernike zbog odgovornosti prema svom i tuđem fizičkom zdravlju, te ih pozvao da nikada ne zaborave ni zdravlje svoga duha i duše. “Na tu obvezu nas podsjeća i Crkva svaku put na početku mise kad nas poziva na pokajanje, obraćenje i distancu od svega što je zlo, štetno i što kvari naše dobre odnose s Bogom i ljudima”, kazao je nadbiskup Vukšić te nazočene pozvao da, po zagovoru sv. Ivana Pavla II., čiji se blagdan slavio toga dana, uvijek budu na strani dobra i da se odupru svim protivštinama i zabludama te, osobito na svojim radnim mjestima, pridonose izgradnji sloge i prijateljstva među ljudima.

Za vrijeme radnoga dijela sastanka vojni svećenici razmijenili su informacije i dogovorili način djelovanja u doba pandemije. Saslušali su izvještaje o obavljenim vizitacijama svih kapelanija, hodočašću u Mariju Bistricu te pripremama za molitveni pohod na Bobovac. Dogovorili su također način i mjesta odavanja počasti i molitava za pokojne vojnike na području cijele BiH sljedećega tjedna uoči Dušnoga dana te se složili da sljedeći sastanak na proljeće bude u vojarni u Rajlovcu.