Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vuksic

Biskup Vukšić predvodio slavlje u Mlinima

Vjernici župe sv. Ilara u Mlinima u ponedjeljak 21. listopada proslavili su blagdan svoga nebeskog zaštitnika. Središnje prijepodnevno misno slavlje predvodio je mons. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u BiH.

Polaganje doživotnih zavjeta školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije

Na blagdan sv. Klare Asiške, u nedjelju 11. kolovoza, doživotne redovničke zavjete položile su s. Blaženka Marijanović i s. Anđelina Ivančić. Zavjete je primila s. Kata Karadža, provincijska predstojnica, u nazočnosti i svjedočenju dviju zavjetovanih sestara: s. Lidije Jurišić, zamjenice provincijske predstojnice, i s. Celine Vidak, provincijske savjetnice i odgojiteljice.

Predavanje biskupa Vukšića na međunarodnom skupu u Rimu

Na poziv kardinala Petera Turksona, prefekta papinskoga Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj vojni biskup u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić održao je izlaganje na početku međunarodnog skupa koji je u Rimu održan 4. i 5. travnja, posvećen temi: „Put nenasilja: prema kulturi mira“.

Tiskovna konferencija na završetku 75. redovitog zasjedanja BK BiH

U četvrtak, 21. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru upriličena je konferencija za novinstvo na kraju 75. redovitog zasjedanja članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Na konferenciji su govorili nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, i vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić, dopredsjednik BK BiH, koji su nakon uvodnog obraćanja bili otvoreni za pitanja novinara.