Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vuksic

Slavlje katedralne župe Presvetog Srca Isusova u Sarajevu

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, 19. lipnja, katedralna župa u Sarajevu proslavila je svoj patron euharistijskim slavljem koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić u zajedništvu s kardinalom Vinkom Puljićem i 18 svećenika među kojima su bili i župnici sarajevskih župa.

Susret vojnih kapelana u BiH

U vojarni u Bukovoj Gredi kod Orašja 18. lipnja održan je 37. redoviti susret svećenika koji djeluju kao vojni dušobrižnici u Vojnom ordinarijatu u BiH.

Nadbiskup Vukšić pojasnio za koga Crkva moli kad je riječ o pokojnima

U propovijedi na V. uskrsnu nedjelju, 10. svibnja, u sarajevskoj katedrali vrhbosanski nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić odgovorio je na reakcije pojedinih osoba koje žele odrediti crkvenim predstavnicima za koje pokojnike smiju, a za koje ne smiju moliti tražeći da se to čak i zabrani.

Čestitka đakovačkih biskupa mons. Tomi Vukšiću

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u zajedništvu s umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, uputio je čestitku mons. Tomi Vukšiću, apostolskom upravitelju Vojnoga ordinarijata u BiH, u povodu njegova imenovanja nadbiskupom koadjutorom vrhbosanskim.

Izvanredni sastanak vojnih kapelana u Kiseljaku

Nakon imenovanja mons. Tome Vukšića, dosadašnjega vojnog ordinarija, na službu nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini, u vojarni u Kiseljaku u petak 24. siječnja održan je 36. izvanredni sastanak, na kojemu su sudjelovali svi svećenici koji djeluju u vojnom dušobrižništvu.

Biskup Vukšić predvodio slavlje u Mlinima

Vjernici župe sv. Ilara u Mlinima u ponedjeljak 21. listopada proslavili su blagdan svoga nebeskog zaštitnika. Središnje prijepodnevno misno slavlje predvodio je mons. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u BiH.

1 2