Budi dio naše mreže
Izbornik

Scenski prikaz Svetoga trodnevlja u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Dramska skupina „Apostoli ljubavi“, koja od 2013. godine djeluje u Župi sv. Josipa radnika u Slavonskom Brodu, uprizorila je u subotu, 15. travnja ispred župne crkve scenski prikaz Svetoga trodnevlja.

Šezdesetak članova skupine uprizorili su Kristova zadnja tri dana života. Ideja da osnuju glumačku skupinu potekla je od bračnog para Željka i Ružice Kavali, župljana koji su napisali scenarij za igrokaz.

Glumačke rekvizite su izradili članovi dramske skupine „Apostoli ljubavi“. Za igrokaz pripremali su se više dana, a svaka je proba počinjala i završavala molitvom.

Želja im je bila svojim župljanima uprizoriti Evanđelje na vidljiv način, kako bi ga bolje razumjela i djeca i odrasli.

Valentinu Mažaru i toga je puta pripala čast da glumi Isusa. I prostor ispred župne crkve, koji podsjeća na Getsemani, doprinio je autentičnosti događaja.

Članovi dramske skupine brinuli su o svakom detalju, od odjeće do boje kojom su dočarali krv, od kulisa do svjetlosnih efekata.

Vokalno i instrumentalno je svaku scenu popratio orguljaš iz župe Matija Hećimović. Okupljenima je bio dojmljiv trenutak kada Isus s anđelima i dječicom izlazeći iz crkve prikazuje trenutak uskrsnuća te kada su sudionici scenskog prikaza pjesmom čestitali Uskrs nazočnima. Pljeskom su ih nagradili okupljeni među kojima su bile i obitelji s dječicom.

Bila je to šesta njihova scenska izvedba Svetoga trodnevlja, a do sada su izveli i još nekoliko drugih prikaza kao što su: „Druga šansa“, „Sakramenti“ i „Žive jaslice“.