Budi dio naše mreže
Izbornik

Seminar nove evangelizacije u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

U organizaciji zajednice Molitva i Riječ i Centra za hagioterapiju podružnica Slavonski Brod započeo je u petak, 15. rujna u prostorijama obiteljskog centra Đakovačko-osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu seminar nove evangelizacije.

Pod geslom “Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju!”, prema modelu prof. dr. Tomislava Ivančića voditelji seminara su evangelizator Ivica Lulić i članovi brodske zajednice Molitva i Riječ.

„Smisao nove evangelizacije je pomoći kršćanima da dođu do osobnog iskustva susreta sa živim Bogom, da otkriju ljepote sakramenata koje su primili, odnosno ono što su prvi kršćani imali da su tri godine prolazili katekumenat. Mi smo kršćani pozvani biti autentični svjedoci, ako to nismo postajemo bljutavi. Na ovakvim seminarima dolazimo do iskustva, prihvaćajući svoju egzistenciju otkrivano Oca, nastojimo kroz navještaj vidjeti tko je Isus iz Evanđelja, onda spoznamo da gdje su Otac i Sin tu je i Duh Sveti koji sve aktualizira. Duh Sveti je pomazanik, što znači da ono što smo u krizmi primili prihvatimo u povijesnom trenutku svoga života. Ovakvi seminari trebali bi se održavati za krizmanike, bračne parove i druge skupine vjernika. Za rast u duhovnom životu potrebna je i duhovna snaga…“, rekao je, među ostalim, voditelj Lulić.

Voditelj brodske zajednice Molitva i Riječ Silvio Marjanović kratko je predstavio rad zajednice, koja je u Slavonskom Brodu djeluje od 1997. godine te rad Centra za hagioterapiju koji u sklopu zajednice djeluje od 1999. do 2007. kada je registriran i do danas djeluje kao samostalna civilna udruga. Naglasio je kako su u Slavonskom Brodu održani brojni seminari za evangelizaciju te da je kroz razne programe u radu zajednice i centra obuhvaćeno više od 20.000 osoba.

Ključne riječi:
Seminar nove evangelizacije