Budi dio naše mreže
Izbornik

Sestre dominikanke susrele vjernike Subotice i Tavankuta

Subotica (IKA)

U subotu, 11. lipnja časna majka s. Jaka Vuco, s. Manes Puškarić i s. Nada Ivanković posjetile su Suboticu i Tavankut te posvjedočile djeci, mladima i obiteljima o redovničkom životu.

Prvi susret započeo je prijepodne u Župi Presvetog Srca Isusova u Donjem Tavankutu sa djecom od 1. do 8. razreda koja su toga dana imala oratorij na župi. Tijekom susreta s. Manes je na temelju prispodobe o izgubljenoj ovci govorila o važnosti zajedništva na župi te nasljedovanja Isusa u svom svakodnevnom životu. Djeca su imala priliku postavljati pitanja te saznati odakle dolaze dominikanke. Na kraju susreta u Tavankutu, djeca su dobila krunice koje izrađuju redovnice na Korčuli. Nakon susreta s djecom sestre dominikanke su posjetile župnu crkvu te Galeriju slika od slame HKPD ,,Matija Gubec“.

Istoga dana, navečer, sestre su posjetile gradsku Župu sv. Roka u Subotici gdje su se najprije susrele sa sestrama Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje te obišle prvi vrtić na hrvatskom jeziku u Subotici koji djeluje po programu Marije Montessori. Nakon toga uslijedio je program za mlade i obitelji sa djecom. Sve nazočne vjernike pozdravio je župnik mons. Andrija Anišić te zaželio dobrodošlicu sestrama dominikankama. U prvom dijelu susreta s. Manes Puškarić je predstavila život i rad sestara dominikanki Kongregacije sv. Anđela Čuvara, a u drugom dijelu je posvjedočila o važnosti obiteljskog odgoja djece u vjeri te molitve za duhovna zvanja. Susret je završio zajedničkim druženjem i razgovorom u dvorištu župe.