Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: subotica

U Subotici otvorena izložba „S Božjom pomoći”

Izložba „S Božjom pomoći”, u okviru programa Dužijance 2020. otvorena je 8. rujna na platou ispred Franjevačke crkve u Subotici. Izložba je priređena u izmijenjenom terminu, a sve prilagođeno aktualnoj epidemiološkoj situaciji. Organizatori izložbe su Udruga bunjevačkih Hrvata „Dužijanca” i Katoličko društvo „Ivan Antunović”. Ovogodišnja izložba ima za temu euharistijski kongresi u Bačkoj.

Zbog pandemije skromno proslavljena 110. Dužijanca u Subotici

Nakon održanih žetvenih svečanosti po selima gradova Subotice i Sombora, svečana proslava 110. Dužijance u Subotici proslavljena je skromno zbog pandemije izazvane koronavirusom u nedjelju 9. kolovoza u katedrali sv. Terezije Avilske u Subotici.

U Subotici održana manifestacija Djeca u Dužijanci

U subotičkoj katedrali-bazilici sv. Terezije u nedjelju, 12. srpnja održana je manifestacija Djeca u Dužijanci. Svečanom misom zahvalnicom, koju je predvodio katedralni župnik, mons. Stjepan Beretić, u zajedništvu s mons. Andrijom Anišićem i vlč. Lukom Poljakom, djeca su zahvalila Bogu za ovogodišnju žetvu.

U Subotici će biti podignut spomenik biskupu Ivanu Antunoviću

Na sjednici Skupštine grada Subotice 28. svibnja, gradski su vijećnici odlučili da se u tome gradu podigne spomenik Ivanu Antunoviću (1815. – 1888.), kanoniku nekadašnje Kalačne nadbiskupije i naslovnom biskupu, začetniku narodnog preporoda Hrvata u južnoj Ugarskoj, piscu i uredniku prvoga mjesečnika bačkih Hrvata „Bunjevačko-šokačke novine“, koji je počeo izlaziti prije 150 godina.

1 2 3 4