Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: subotica

Kultura Hrvata u Vojvodini

Međunarodni znanstveno-stručni skup „Kultura Hrvata u Vojvodini – od bogatog nasljeđa k procesima razvoja“ održan je u petak 20. i subotu 21. rujna u Pastoralnom centru „Augustinianum“ u Subotici. Skup su zajedno organizirali Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice, Matica hrvatska Zagreb i Ogranak Matice hrvatske Subotica.

Književna večer Katoličkog društva ,,Ivan Antunović" u Subotici

U organizaciji Katoličkog društva „Ivan Antunović“, 8. kolovoza u svečanoj dvorani HKC „Bunjevačko kolo“ u Subotici, održana je tradicionalna književna večer uoči središnje proslave Dužijance 2019., koju Katoličko društvo također slavi kao svoj dan.

Sedam dana na koljenima za obnovu grada

Vjernici grada Subotice i okolice u subotu 13. travnja završili su sedmodnevno neprekidno klanjanje u franjevačkoj kapeli Crne Gospe. Na inicijativu Molitvene zajednice „Proroci“ i druge molitvene zajednice u gradu kao i mnogi vjernici uključili su se u veliki „duhovni boj“ za obnovu života u gradu.

Proslava Dana posvećenog života u Subotici

U subotičkoj franjevačkoj crkvi 2. veljače započela je drevna devetnica u čast Gospe Lurdske. Već dugi niz godina ta devetnica započinje proslavom Dana posvećenog života, odnosno Danom redovnica i redovnika.

Trojica novih svećenika Subotičke biskupije

Na blagdan Obraćenja sv. Pavla apostola, u petak 25. siječnja, kada Subotička biskupija slavi svog zaštitnika, u katedrali Sv. Terezije Avilske po rukama subotičkog biskupa Ivana Penzeša zaređena su trojica nova svećenika - Daniel Katačić, Dražen Skenderović i Nebojša Stipić.

Dani biskupa Ivana Antunovića

U petak, 18. siječnja, u Pastoralnom centru Augustiniaum u Subotici održan je i XXVII. Razgovor u okviru obilježavanja Dana biskupa Ivana Antunovića. Katoličko društvo ,,Ivan Antunović“ početkom svake godine priređuje Dane biskupa Ivana Antunovića kojima se obilježava obljetnica smrti biskupa Antunovića, 13. siječnja 1888.

1 2