Budi dio naše mreže
Izbornik

Sestre Presvetog Srca Isusova obnovile redovničke zavjete

Rijeka (IKA)

Sestre iz Družbe sestara Presvetog Srca Isusova iz Rijeke, u subotu 8. svibnja, obnovile su svoje redovničke zavjete. Učinile su to pred vrhovnom predstojnicom, časnom Majkom s. Dobroslavom Mlakić na dan kada je redovničke zavjete položila njihova utemeljiteljica, službenica Božja Marija Krucifiksa Kozulić 1904. godine.

„Obnavljam svoje zavjete Bogu Svemogućem, Blaženoj Djevici Mariji i cijelom dvoru nebeskom u Vaše ruke, časna Majko, da ću živjeti u čistoći, siromaštvu i poslušnosti, prema Konstitucijama Družbe sestara Presvetog Srca Isusova. Tako obećajem“, rekle su redovnice, svaka za sebe, ali složno u zboru obnavljajući redovničke zavjete.

Misu je u kući matici na riječkoj Drenovi predvodio kapucin fra Eugen Pavlek. U propovijedi se nadahnuo porukom pape Franje za Svjetski dan molitve za duhovna zvanja koji u njoj ističe primjer sv. Josipa, skromnog izvršitelja Božjeg nauma.

„Poput njega, pozvani smo iščitavati što Bog od nas želi i tražiti načine kako to ostvariti“, rekao je propovjednik. Potaknuo je redovnice da se obnovom zavjeta nadahnu na svojim izvorima, svojoj Majci utemeljiteljici te ih pozvao na molitvu za njezino proglašenje blaženom.

„Želim vam da živite svoje zavjete, karizme i pastoralno djelovanje nadahnute svojom utemeljiteljicom. Želim da imate još više radosti, zadovoljstva i uspjeha u svom redovničkom služenju, kao i cijela vaša Družba“, rekao fra Eugen.