Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sestre-presvetog-srca-isusova

Nadbiskup Uzinić služio misu zahvalnicu za 70 godina službe sestara Presvetog Srca Isusova u Nadbiskupskom domu

Sedamdeset godina prošlo je od kada su prve dvije sestre Družbe Presvetog Srca Isusova stigle na službu u Nadbiskupski dom u Rijeci. U povodu njihovog nesebičnog i požrtvovnog djelovanja u nedjelju 9. listopada riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić služio je misu zahvalnicu u katedrali sv. Vida u Rijeci u koncelebraciji s povjerenikom za redovnice mons. Nikolom Uravićem, generalnim vikarom i rektorom prvostolnice vlč. Mariom Tomljanovićem i vikarom za pastoral vlč. Mariom Gerićem.

Redovnice u sinodalnom hodu Crkve

Sestre Presvetog Srca Isusova u Rijeci, na redovitom mjesečnom susretu u Kući matici Družbe u ponedjeljak 7. veljače promišljale su o sinodalnom hodu koji je za cijelu Crkvu započeo papa Franjo. Predavanje „Redovnice u sinodalnom hodu Crkve“ održao je dr. sc. don Damir Šehić, svećenik Zadarske nadbiskupije i profesor moralne teologije na Teološko-katehetskom odjelu Sveučilišta u Zadru.

100. obljetnica preminuća službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić

Sestre Presvetog Srca Isusova u Kući utemeljenja Družbe u Rijeci u srijedu 29. rujna obilježile su 99. obljetnicu blažena preminuća svoje utemeljiteljice, službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić – Riječke Majke, te svečanim euharistijskim slavljem ušle u jubilarnu 100. godinu.

Sestre Presvetog Srca Isusova obnovile redovničke zavjete

Sestre iz Družbe sestara Presvetog Srca Isusova iz Rijeke, u subotu 8. svibnja, obnovile su svoje redovničke zavjete. Učinile su to pred vrhovnom predstojnicom, časnom Majkom s. Dobroslavom Mlakić na dan kada je redovničke zavjete položila njihova utemeljiteljica, službenica Božja Marija Krucifiksa Kozulić 1904. godine.

Krjeposti svetog Josipa – put svetosti u redovništvu

Varaždinski biskup Bože Radoš održao je 12. i 13. ožujka u samostanskim prostorima Družbe Presvetog Srca Isusova u Rijeci seminar trajne formacije sestrama Presvetog Srca Isusova o temi "Krjeposti svetog Josipa – put svetosti u redovništvu".

Hodočašće sestara Presvetog Srca Isusova u Mariatrost u Graz

Trideset i osam sestara Presvetog Srca Isusova uputile su se u subotu 8. lipnja iz Rijeke predvođene vrhovnom predstojnicom Družbe s. Dobroslavom Mlakić, stopama svoje utemeljiteljice službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić na hodočašće u marijansko svetište Mariatrost - Marije Utješiteljice u Grazu u Austriju.

Službenica Božja Marija Krucifiksa Kozulić ljubila je Isusa u malenima

Spomendan preminuća utemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova, službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić, redovnice su proslavile na blagdan svetih arkanđela Mihovila, Gabrijela i Rafaela, u subotu 29. rujna u vrtu istoimenog samostana na Pomeriju u Rijeci, gdje je utemeljiteljica i preminula na glasu svetosti.