Budi dio naše mreže
Izbornik

Milosrdne sestre Svetoga Križa i studentice na Vrhovcu proslavile spomendan sv. Elizabete

Zagreb (IKA)

Na zagrebačkom Vrhovcu u samostanu Milosrdnih sestara Svetoga Križa u srijedu 17. studenoga proslavljen je spomendan sv. Elizabete, zaštitnice Doma sv. Elizabete za studentice koji redovnice vode.

U samostanskoj kapeli euharistiju je predslavio vlč. Božidar Mrakovčić, u zajedništvu s duhovnikom sestara don Matom Jakovićem.

Vlč. Mrakovčić u homiliji je pozvao na promišljanje sv. Elizabete u duhu misnih čitanja. Naglasio je, da je svetica živjela uzornim bračnim životom i imala osjetljivo srce za potrebite. Nije im samo pomagala preko drugih, nego ih je i sama obilazila. Načinom života bila je svojevrsni ispit savjesti svojoj okolini, što se mnogima nije sviđalo. No, ona nije posustala ni onda kad je kao udovica zajedno s djecom morala napustiti posjed. I dalje je pomagala, a u siromasima je vidjela Isusa. U tom duhu, propovjednik je pozvao prisutne, da im svetica bude uzor kao žene i majka, te da poput nje radosno služe bližnjemu, jer su tako bliže Isusu.

U okviru proslave spomendana sv. Elizabete u popodnevnim satima je pod vodstvom Daniele Drčec održana radionica izrade božićnog nakita na kojeoj su se studenticama iz Doma sv. Elizabete, pridružile i studentice iz nedavno otvorenog Doma sv. Josipa koji također vode Milosrdne sestre Svetoga Križa na Vrhovcu. Studenticama su se pridružile i same redovnice. Radionicom i sličnim aktivnostima, nastavljajući svoju karizmu i poslanje u odgoju mladih, sestre žele potaknuti studentice na zajedništvo i kreativnost.

Kao pripravu za proslavu spomendana, studentice su na uočnicu, u utorak 16. studenoga, u samostanskoj kapeli zajedno sa sestrama imale molitveni program i klanjanje.