Budi dio naše mreže
Izbornik

Sinoda: Besplatni tečajevi na daljinu o razlučivanju i odlučivanju

Vatikan (IKA)

Nekoliko katoličkih institucija udružilo se kako bi ponudile niz besplatnih tečajeva na daljinu o razlučivanju i donošenju odluka u Crkvi, kao dio aktualne Sinode o sinodalnosti, prenosi u četvrtak 9. lipnja Vatican News.

Katolici diljem svijeta pozvani su sudjelovati u velikom otvorenom tečaju na daljinu o temi „Zajedničko odlučivanje i donošenje odluka u Crkvi“. Inicijativa se odvija za vrijeme Sinode o sinodalnosti, koja je trenutno u biskupijskoj fazi, a doživjet će vrhunac okupljanjem biskupa u Rimu u listopadu 2023. godine.

Tečajevi na daljinu otvoreni su za sve zainteresirane, a počinju u srpnju s trotjednim tečajem koji ima za cilj ponuditi formaciju o teologiji i praksi sinodalnosti za više od 100 tisuća ljudi. Oni koji su zainteresirani, mogu se prijaviti ovdje.

Domaćin tečajeva je Formacion Continua Online iz Boston College-a (Boston College School of Theology and Ministry). Promiču ih biskupske konferencije Latinske Amerike, Europe i Azije, kao i isusovci u Latinskoj Americi te organizacije generalnih poglavara muških i ženskih redovničkih zajednica.

Sinodalna Crkva za treće tisućljeće

Kako navode u priopćenju za javnost, Sinoda o sinodalnosti predstavlja novu fazu u crkvenom životu koja nas poziva na stvaranje procesa obraćenja i reforme kako bismo gradili Sinodalnu Crkvu za ovo treće tisućljeće. Prvi će tečaj nuditi konferencije, dubinske razgovore i svjedočanstva brojnih predstavnika lokalne Crkve i njihova iskustva sinodalnosti.

Svi su tečajevi potpuno besplatni i bit će ponuđeni na daljinu na nekoliko jezika – španjolskom, engleskom, portugalskom, francuskom i talijanskom, najavljuju. Uz to, na tečajevima će sudjelovati govornici sa svih kontinenata, što će omogućiti globalnu i interkulturalnu viziju Crkve, poručuju. Na podužem popisu predavača nalazi se i sestra Nathalie Becquart, podtajnica Biskupske sinode, prenosi u četvrtak 9. lipnja Vatican News.