Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjednica Nacionalnog vijeća OFS-a i posjet Misionarkama ljubavi

Banja Luka (IKA)

Nacionalno vijeća Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) u Bosni i Hercegovini održalo je svoju 7. sjednicu u subotu, 18. studenoga u prostorijama Franjevačkog samostana na Petrićevcu u Banjoj Luci te je Misionarkama ljubavi uručena donacija.

Na sjednici su sudjelovali duhovni asistent fra Miro Relota, ministra Ivana Vidović, učiteljica formacije Mirela Barbarić, tajnica Mirjana Biljaka, rizničar Anto Stanić, međunarodni delegat Božica Lončar i povjerenica za Framu Josipa Begić. Domaćin na Petrićevcu bio im je fra Domagoj Šimić, nekadašnji nacionalni duhovni asistent OFS-a.

Odabir lokacije za sjednicu nije slučajan. Povod da to bude Banja Luka je i završetak Nacionalne humanitarne akcije OFS-a i Frame u kojoj su prikupljana sredstva za pomoć u radu sestrama Misionarkama ljubavi koje djeluju u Banjoj Luci. Ovom prigodom članovi Nacionalnog vijeća posjetili su sestre, s njima se družili te im predali prikupljena sredstva. Framaši i svjetovni franjevci iz cijele Bosne i Hercegovine, uz pomoć svojih župljana, za sestre su prikupili 51 000 KM. Uz radost i zahvalnost, sestre su ministri uručile pismo zahvale, koje će biti proslijeđeno svima bratstvima koja su sudjelovala u akciji.

Ostatak nedjelje članovi Nacionalnog vijeća proveli su razgledavajući Banju Luku, u čemu su im pomogli brat i sestra, Bernarda i Dario, koji redovito volontiraju kod časnih sestara. Posjetili su i katedralu gdje je članove Nacionalnog vijeća primio rektor katedrale Pero Grgić te im govorio o katedrali i bl. Ivanu Merzu.