Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjednica Nadbiskupijskog povjerenstva za mlade

Đakovo (IKA)

66. sjednica Nadbiskupijskog povjerenstva za pastoral mladih održana je 18. ožujka u Nadbiskupskom domu u Đakovu.

Nakon uvodne molitve vlč. Marija Žigmana, povjerenika za mlade, uslijedio je osvrt na prijave za Svjetski dan mladih u Lisabonu. Popunjena su dva autobusa, a treći više nije moguće organizirati zbog popunjenosti smještajnih kapaciteta.

Dogovoreni su posljednji detalji Nadbiskupijskog križnog puta mladih koji će se održati u subotu, 25. ožujka na relaciji Strošinci – Soljani – Drenovci – Đurići – Šumanovci u dužini od 24, 6 kilometara. Prijave mladih moguće su do srijede 22. ožujka. Tekst križnog puta bit će dostupan i u digitalnom obliku skeniranjem QR koda. U tijeku je molitva devetnice kojom se mladi pripravljaju za sam križni put, a koja se svaki dan objavljuje na društvenim mrežama Ureda za mlade.

Progam duhovskog bdijenja bit će ponuđen mladima 27. svibnja 2023. u osječkoj konkatedrali. O samom bdijenju mladi će uskoro moći saznati na društvenim mrežama Ureda. Ovogodišnji Nadbiskupijski susret mladih odgađa se za jesen.

Mladi koji su započeli formaciju Mladi za mlade ovog će ljeta imati svoju specijalizaciju u Zatonu gdje će također biti organiziran i Nadbiskupijski kamp za mlade. Više informacija i otvaranje prijava uslijedit će nakon križnog puta mladih.