Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjednica Nadbiskupijskog povjerenstva za mlade

Đakovo (IKA/TU)

Nakon poduže stanke uslijed pandemije koronavirusa, Nadbiskupijsko povjerenstvo za pastoral mladih održalo je u subotu 3. srpnja u Nadbiskupskom domu u Đakovu, svoju 58. sjednicu.

Članovi Povjerenstva osvrnuli su se na do sada učinjeno kao i na nove projekte koji su pred njima. Kako ove jeseni članovima ističe trogodišnji mandat, neki su se zahvalili na suradnji te su predložena nova imena kojima bi sastav Povjerenstva bio proširen. Od jeseni ove godine Povjerenstvo će proširiti i broj vanjskih suradnika oživljavanjem uloge dekanatskih povjerenika za mlade, službe koja će biti povjerena svećenicima Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Članovi Povjerenstva osvrnuli su se na posljednji Nadbiskupijski susret mladih održan u Vinkovcima te se usuglasili da bi Nadbiskupijski susret trebao biti svake godine, da bi se stvorio kontinuitet i navika dolaska mladih na takvo događanje. Dogovoreno je da će Nadbiskupijski križni put u proljeće, Nadbiskupijski susret mladih u jesen te Kampovi za mlade biti okosnica rada – stalni projekti koje će Povjerenstvo ponuditi mladima. Na sjednici su iznesene ideje kako kampove učiniti privlačnijima i obogatiti njihov sadržaj.

Članovi Povjerenstva pozivaju sve mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije da prate društvene mreže Ureda za mlade (FB i Instagram) gdje mogu vidjeti novosti koje Ured za njih priprema te poslati svoje prijedloge i pitanja povjereniku i svim članovima Povjerenstva.