Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjednica Povjerenstva za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije

Đakovo (IKA)

Nadbiskupijsko povjerenstvo za pastoral mladih pod vodstvom povjerenika vlč. Marija Žigmana održalo je u subotu, 4. veljače u Nadbiskupskom domu u Đakovu svoju 65. sjednicu.

Članovi Povjerenstva dogovorili su projekte koji su najavljeni na društvenim mrežama ili u KalenDaru susreta. Radi se o Križnom putu za mlade koji se već tradicionalno održava vikend prije Cvjetnice. Ove godine mladi će hodočastiti na relaciji Strošinci – Soljani – Drenovci – Šumanovci u subotu, 25. ožujka pod geslom „Evo ti majke!” (Iv 19, 27). O svim će detaljima župnici biti obaviješteni dopisom iz Ureda za mlade. Mladi će se za polazak moći prijaviti svome župniku koji će onda ukupan broj mladih iz svoje župe prijaviti Uredu za mlade na email ili telefonom.

Na sjednici je bilo govora i o Susretu hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se održati 4. svibnja 2024. u Gospićko-senjskoj biskupiji pod geslom „Radujte se za svoje mladosti!(Prop 11, 9).

U lipnju ove godine održat će se, 14. po redu, Susret mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije. Posljednji, prije pandemije, održan je u Vinkovcima 2019. godine. Kako su sada prilike povoljnije, Povjerenstvo je već u bližim pripremama za taj susret, a mladi će o njemu više saznati od svojih župnika i putem društvenih mreža – Facebook i Instagram stranica Ureda za pastoral mladih te Youtube kanala.

Mlade u ovoj godini također očekuju Duhovsko bdijenje, kamp na Jablancu te završnicu KMNL-a u Petrinji.

Ove se godine održava i Svjetski dan mladih u Lisabonu, od 1. do 6. kolovoza. Župnici će ovaj tjedan dobiti informacije o detaljima, a mladi će o svemu više čuti od njih prilikom župnih obavijesti ili na susretima mladih u župnim zajednicama te na društvenim mrežama Ureda. Povjerenstvo je odabralo najbolju ponudu aranžmana za prijevoz do Lisabona i program puta – posjet marijanskim svetištima u Fatimi, Lourdesu, posjet Zaragozi, Madridu, Avignonu, Padovi… Sudionike očekuje raznovrstan program ovogodišnjeg Svjetskog dana mladih koji će se održati pod geslom „Tih dana usta Marija i pohiti” (Lk 1, 39).