Budi dio naše mreže
Izbornik

SKAC otvorio prijave za program 3D formacija

Zagreb (IKA)

Studentski katolički centar (SKAC) je otvorio prijave za trogodišnji program za cjeloviti razvoj osobnosti 3D formacija u akademskoj godini 2019./2020. Cilj programa je omogućiti formaciju mladog kršćanina nudeći mu poticajno okruženje za osobni razvoj, rast u vjeri i odgovornom društvenom djelovanju.

“Cilj prve godine 3D je upoznati svoj nutarnji svijet i kakav on učinak ima na moje izvanjsko ponašanje. Što se događa u mojoj nutrini kad svijet oko mene utječe na mene? U prepoznavanju tih nutarnjih i izvanjskih pokreta biti sposoban adekvatno odgovoriti u situaciji a da se ne upada u grijeh ili nered bilo koje vrste. Uvježbavamo se u krepostima da čovjek ne upada u nezerelosti i probleme koji mu uništavaju život. Program je napravljen tako da čovjek mora i sam puno na sebi raditi, samoga sebe uvježbavati u dobru. U suprotnome čovjek je dresiran za zlo. Cilj je nutarnja sloboda i vlastiti angažman pojedinca”, rekao je o programu prve godine duhovnik SKAC-a o. Tomislav Rukavina.

Prijave su moguće samo za prvu godinu, a drugu i treću pohađaju polaznici koji su prijašnjih godina pohađali 1. i 2.D. Program prve godine vodi o. Tomislav Špiranec, a susreti su ponedjeljkom u 20 sati počevši od 14. listopada. Prva tri susreta su „probna“. Tako svi koji su se prijavili imaju priliku upoznati program, odlučiti jesu li pozvani na to baš ove godine i usuditi se izložiti promjeni, dati svoje vrijeme i otkrivati višedimenzionalnost života.

Prva godina 3D formacije sudioniku omogućuje poticajno okruženje u kojem će: razvijati svijest o sebi kroz prepoznavanje i izricanje nutarnjih pokreta; razmatrati Božju riječ i otvoriti joj se; vježbati se u krjepostima; iskusiti bogatstvo zajedništva.

Prijaviti se mogu mladi od 18 do 30 godina (uključno). Broj mjesta je ograničen. Prijave traju do 7. listopada. Više informacija o samome programu i prijavnica dostupni su na: http://skac.hr/3d-formacija-prijavi-se-da-ti-zivot-poprimi-nove-dimenzije/

Ključne riječi:
3D formacija SKAC