Budi dio naše mreže
Izbornik

SKAC Palma pokrenula "crowdfunding" kampanju za novi kombi

Zagreb (IKA)

Udruga SKAC Palma pokrenula je kampanju prikupljanja donacija za kupnju novog kombija. Kombi im je potreban za nastavak realizacije programa i aktivnosti koje već 20 godina organiziraju za mlade.

Samo u 2022. godini udruga je organizirala 151 volontersku aktivnost kroz koje su mladi volontirali više od 21 000 sati. Ovo ljeto, 20. godinu za redom, podižu se šatori na Modravama – ljetnom programu u Hrvatskoj na kojem je dosad sudjelovalo više od 7 600 srednjoškolaca, studenata i zaposlenih mladih.

I sami znate da je bez prijevoznog sredstva teško organizirati bilo koji segment života. Kao i u osobnom autu, tako se i u ovom SKAC-ovom većinu puta doživljava život, stvaraju odnosi. Ne radi se ovdje samo o tome da nam treba kombi za prijevoz osoba i stvari, već i o tome da mnogi mladi prvi puta voze kombi baš u SKAC-u, da na njemu nauče pumpati gume, točiti tekućinu za stakla, gorivo, spojiti kleme. Taj kombi jednostavno uči suživotu s drugih 8 osoba, kako živjeti na putu do Modrava kad je jednom hladno, drugom vruće, trećem se spava, četvrti ne voli slušati glazbu na putu… Vidite, ne radi se samo o prijevoznom sredstvu, već i o sredstvu formacije, mjestu koje nas uči suživotu. I najmanja vaša donacija dovodi nas korak bliže kupnji kombija – hvala vam!“, poručila je Vesna Sabo, voditeljica SKAC Volonterskog centra na mrežnim stranicama SKAC-a.

SKAC mladim ljudima pomaže rasti u ljudskosti i kršćanstvu. Primjer su ljetni program Modrave. Riječ je o jednostavnom ljetovanju, na moru među maslinama. Spavamo u šatorima i jedemo jednostavnu hranu. Doživljavamo osobnu promjenu jer vidimo da je jednostavnošću moguće doći do radosti. Slično vrijedi i za druge stvari koje radimo za korist mladih ljudi. Takve je programe potrebno temeljito organizirati i zato nam je, između ostalog, potreban kombi. Vašim darom dajete doprinos ljudskim i duhovnim potrebama mladih na našim programima. Još nešto važno: Molite za nas! Hvala vam dragi prijatelji i Božji vam blagoslov!“, kazao je pater Mislav Skelin, dopredsjednik udruge SKAC Palma.

Tržišna cijena novog kombija je 75.000,00 eura, a SKAC Palma kroz ovu kampanju želi prikupiti 50.000,00 eura. Preostali iznos sredstava udruga planira osigurati apliciranjem na natječaje.

Ključne riječi:
crowdfunding skac palma