Budi dio naše mreže
Izbornik

Skale mons. Mije Likovića

Kraljevica (IKA)

Na inicijativu župnika u Kraljevici vlč. Matije Žugaja Župno pastoralno vijeće prikupilo je potpise za preimenovanje kraljevičkih skalina u “Skale mons. Mije Likovića”, koji je u Kraljevici pastoralno djelovao 45 godina. Preimenovanje i spomen ploča otkrivene su na godišnjicu smrti voljenoga župnika u srijedu 3. lipnja.

Mons. Mijo Liković imenovan je župnikom u Kraljevici 1973.godine, a svoje djelovanje nastavio i nakon umirovljenja 2006.godine, uz novoimenovanog župnika vlč. Ivicu Klanca. Gradsko vijeće Grada Kraljevice jednoglasno je prihvatilo prijedlog župljana, te su skaline preimovane u čast dugogodišnjeg voljenog župnika Mije.

Foto: Anto Ravlić, tunera.info

 

Iza vedrog i blagog osmijeha mons. Mije, krila se tužna životna priča o svećeniku koji je tri puta bio zatvaran u komunističkom sistemu bez dokazane krivnje. Kako svjedoče župljani, nikada nije povisio tona, a za svakoga bi imao toplu i utješnu riječ. Bio je skroman i samozatajan u svome pastoralnom djelovanju, te je mnogima pružio pomoć, koji su je tražili. Preimenovanje i spomen ploča otkrivene su na godišnjicu smrti voljenoga župnika, od strane gradonačelnika Dalibora Čandrlića i župnika vlč. Matije Žugaja, uz nazočnost predsjednice gradskog vijeća Grada Kraljevice Vesne Špalj i zamjenice gradonačelnika Paole Vučković. Protokol je popratila pjesma gradskog zbora “Zvjezda Danica”, otpjevavši na kraju omiljenu pjesmu mons. Mije, “Sretna sigurnost”. Otkrivanju ploče prethodila je misa koju je predvodio domaći župnik vlč. Matija Žugaj.

Foto: Anto Ravlić, tunera.info