Budi dio naše mreže
Izbornik

Skupština DPD „Sveti Rok“

Ogulin (IKA)

Izvještajna skupština Dobrotvornog podupirajućeg društva „Sveti Rok“ održana u subotu 17. veljače u Domu Sv. Roka u Lomostu, u ogulinskoj Župi sv. Križa.

Uz pedesetak članova društva, skupštini su nazočili zamjenik gradonačelnika Ogulina Danijel Vukelja, a kao izaslanica župnika Župe sv. Križa vlč. Nikole Prše skup je pozdravila članica Župnog pastoralnog vijeća i članica društva Biserka Magdić. DPD Sv. Rok jedno je od najstarijih i najaktivnijih društava koja djeluju u Ogulinu između društava koja su osnovana između dva rata s poticajem Crkve s ciljem pomaganja potrebitim sugrađanima.

Na početku je riječi njihove himne pročitala članica društva i vjeroučiteljica Inka Salopek, nakon čega je izvješće o radu društva koje svoje djelatnosti dijelom bazira na karitativnim aktivnostima podnio predsjednik društva Mladen Petrušić. Društvo danas ima 162 člana, a tijekom protekle godine članovi su sudjelovali u više akcija i proslava, a posebno svog zaštitnika sv. Roka. Većina ostalih aktivnosti bazira se na pomaganju bližnjima u potrebi.