Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavlje u Župi Sveti Petar Orehovec

Sveti Petar Orehovec (IKA)

Župa Sveti Petar Orehovec proslavila je u srijedu 29. lipnja svoje nebeske zaštitnike sv. Petra i Pavla svečanim misnim slavljem koje je predvodio vicekancelar Križevačke biskupije o. Mladen Mikulić.

U propovijedi o. Mladen je naglasio kako je Crkva jedini glas razuma “u ovome ludom svijetu, gdje se dobro proglašava zlim, a zlo dobro”. “Što je to što Crkva naučava da toliko smeta modernom svijetu? Dok svijet naučava da je brak zajednica između dva muškarca, Crkva naučava da je brak zajednica muškarca i žene. Dok svijet potiče žene da ubijaju svoju nerođenu djecu zbog vlastitog komoditeta, Crkva poručuje da se čuva svetost života od začeća do smrti! Dok svijet govori kako je spol stvar izbora, Crkva naučava da je to nešto što nam je Bog dao i što nije podložno promjeni.
Zamislite da je netko rekao prije 50 godina vašim očevima, djedovima i bakama da će dvije žene ili dva muškarca biti u braku, što bi pomislili – a danas je to na Zapadu normalna stvar. Bojim se i pomisliti što će biti “normalno” za 50 godina. I zato bez Crkve nema zdravog društva. Jer Crkva uči savršenu istinu Boga, a svijet istinu đavla.” Propovjednik je naglasio kako je Bog ustanovio Katoličku Crkvu na čelu s Petrom, prvim papom, koji je bio, kao i svi drugi, slab čovjek. Ali, upravo jer su i pape i biskupi i svećenici slabi i grešni, Bog time pokazuje da on vodi Crkvu kroz 2000 godina burnu povijest. “Ponosimo se svojom katoličkom vjerom, ljubimo Svetog Oca, poštujemo biskupe i svećenike. Držimo ono što nam je predao Krist preko Evanđelja, apostola, crkvenih otaca, svete tradicije, svetih sabora i crkvenih dokumenata, a ne slijedimo kojekakve lažne proroke i nazovimo pastire, koji umjesto da upozore čovjeka na grijeh, pravdaju ga i tako guraju ljudske duše u pakao, poručio je propovjednik.
Koncelebrirali su domaći župnik Milan Kerš i više svećenika. Nakon misnog slavlja uslijedilo je kulturno- društveni program.