Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: petrovo

Petrovo u Župi sv. Petra u Kaštel Novom

Splitsko-makarski nadbiskup u miru Marin Barišić predvodio je u srijedu 29. lipnja, na svetkovinu sv. Petra i Pavla, svečano misno slavlje u Župi sv. Petra u Kaštel Novom.

Petrovo svečano proslavljeno u Zaprešiću

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla u srijedu 29. lipnja u dvorištu župne crkve Sv. Petra u Zaprešiću proslavljen je župni titular ove prve župne zajednice u Zaprešiću. Središnje euharistijsko slavlje u predvodio je krašićki župnik vlč. Ivan Vučak.

Kočerin proslavio 150 godina Župe i Petrovdan

Na uočnicu svetkovine sv. Petra i Pavla, 28. lipnja, svečanim koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić proslavljen je jubilej – stoljeće i pol Župe Kočerin.

Slavlje u Župi Sveti Petar Orehovec

Župa Sveti Petar Orehovec proslavila je u srijedu 29. lipnja svoje nebeske zaštitnike sv. Petra i Pavla svečanim misnim slavljem koje je predvodio vicekancelar Križevačke biskupije o. Mladen Mikulić.

Vladika Stipić predvodio proštenje u Sošicama i obišao Svetu Geru

U nedjelju, 4. srpnja vjernici Župe sv. Petra i Pavla u Sošicama, tradicionalno su proslavili Petrovsko proštenje. Svečanu arhijerejsku liturgiju u župnoj crkvi služio je križevački vladika Milan Stipić, uz susluženje župnika Sošica i Kašta o. Zorana Vladušića i župnika Radatovića i Splita o. Zenje Zastavnoga.

Petrovo na Vidicima

Na svetkovinu sv. Petra, zaštitnika župe na šibenskim Vidicima, 29. lipnja, večernju misu predslavio je gvardijan drevnoga šibenskog samostana sv. Frane i rektor Nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku fra Ivan Bradarić. Na početku svečanosti blagoslovljene su nove župne orgulje Johannus Opus 355.

1 2