Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: petrovo

Vladika Stipić predvodio proštenje u Sošicama i obišao Svetu Geru

U nedjelju, 4. srpnja vjernici Župe sv. Petra i Pavla u Sošicama, tradicionalno su proslavili Petrovsko proštenje. Svečanu arhijerejsku liturgiju u župnoj crkvi služio je križevački vladika Milan Stipić, uz susluženje župnika Sošica i Kašta o. Zorana Vladušića i župnika Radatovića i Splita o. Zenje Zastavnoga.

Petrovo na Vidicima

Na svetkovinu sv. Petra, zaštitnika župe na šibenskim Vidicima, 29. lipnja, večernju misu predslavio je gvardijan drevnoga šibenskog samostana sv. Frane i rektor Nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku fra Ivan Bradarić. Na početku svečanosti blagoslovljene su nove župne orgulje Johannus Opus 355.

Nadbiskup Barišić predvodio slavlje u Cisti Provo

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, u utorak 29. lipnja, Župa svetog Petra u Cisti Provo proslavila je svog nebeskog zaštitnika svečanom procesijom i misnim slavljem koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Petrovo u Župi Garčin

Blagdan sv. Petra i Pavla župljani župe Garčin proslavili su misom kod kapelice Sv. Petra u selu Surevice, a misu je predvodio župnik vlč. Tomislav Karavidović.

1 2