Budi dio naše mreže
Izbornik

Vidici: Svečano proslavljeno Petrovo i 30 godina postojanja župe

Šibenik (IKA)

Župa sv. Petra na šibenskim Vidicima svečano je na svetkovinu sv. Petra i Pavla u srijedu 29. lipnja proslavila svoga zaštitnika sv. Petra, izvijestili su na mrežnoj stranici župe.

Trodnevnicu uoči svetkovine trebali su predvoditi bivši živući župnici: fra Ivan Penava, koji je za tu priliku došao iz Njemačke, i fra Vitomir Glavaš, koji zbog smrtnog slučaja u obitelji ipak nije mogao doći. U trodnevnici je uz fra Ivana i sadašnjeg župnika fra Željka Klarića, jednu misu predslavio i vlč. Gabrijel Jagarinec.

Središnju misu na samu svetkovinu predslavio je o. Arkadiusz Krasicki, a suslavili su drugi svećenici iz Šibenske biskupije. O. Arek je u propovijedi potaknuo vjernike s Vidika na izgradnju žive zajednice Crkve koja je utemeljena na apostolu Petru i da to s ponosom ističu.

Ove godine župa Vidici slavi 30. obljetnicu osnutka pa je župnik fra Željko istaknuo da je župa rođena u vihoru rata, u „porođajnim bolima“ i da stoga treba biti znak hrabroga zauzimanja, kako župnika i vjernika s početka, tako i danas. Vjera živi u stalnoj napetosti i ponovnom rađanju u srcima novih vjernika, rekao je te istaknuo generaciju ovogodišnjih krizmanika i moguću obnovu bratstva Franjevačke mladeži (Frama) kao nove snage koju Duh Sveti po krizmi nadahnjuje.

Trideseta godišnjica je za župu godina obnove koja ide od nekih malih građevinskih zahvata u uređenju i uljepšavanju crkve, do obnove župne zajednice, rekao je župnik. Posebno je istaknuo napredovanje župnih zborova, zajednice ministranata, kao i molitvene snage onih koji se svakodnevno okupljaju na večernjoj misi, izvijestili su na mrežnoj stranici župe.