Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavlje zaštitnika i Dana Grada Slavonskog Broda

Slavonski Brod (IKA)

Proslava Dana Grada Slavonskog Broda i njegova nebeskog zaštitnika sv. Ivana Nepomuka započela je u srijedu 15. svibnja večernjim zahvalnim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca u slavonskobrodskom naselju A. Hebranga.

Uz domaće župljane na misi su se okupili predstavnici Grada na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom. U suslavlju s fra Domagojem Šimunovićem i fra Ilijom Jerkovićem slavlje je predvodio domaći župnik Tomislav Ćurić.

U propovijedi izrazio je radost što se misa uoči proslave Dana grada slavi upravo u toj župi koja slavi 10. obljetnicu svoga osnutka i koja je prošle godine uselila u svoju novu crkvu. Predstavio je liturgijski prostor, tumačeći vrijedna umjetnička djela i liturgijske predmete u njemu, otkrivajući njihovo značenje i simboliku. Župnik je izrazio i zahvalnost gradonačelniku i članovima gradske Uprave za značajnu materijalnu i svaku drugu pomoć i podršku koju su ugradili u to sveto zdanje blagoslovljeno 7. srpnja prošle godine.

Na kraju mise župnik je rekao da mu je draga inicijativa svih svećenika dekanata da se misa povodom Dana Grada svake godine slavi u drugoj gradskoj župi. Prije završnoga blagoslova potaknuo je gradonačelnika i njegove suradnike da se pomole i zapale svijeću kod Gospe od Zdravlja za sve bolesne sugrađane te obećao svoju molitvu za upravu grada i sve njegove stanovnike.

Misu je animirao veliki župni zbor na čelu s voditeljicom i dirigenticom Lidijom Matić te orguljašicom Božanom Kljajić. Nakon mise gosti su se zadržali na prigodnom domjenku i druženju u župnom stanu.

Ključne riječi:
dan grada nepomuk Slavonski Brod