Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavonski Brod: Komemoracija za pokojnog vlč. Davida Sluganovića

Slavonski Brod (IKA)

U Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda održan je u petak, 2. lipnja komemoracijski skup u spomen na preminulog vlč. Davida Sluganovića, dugogodišnjeg župnika brodske Župe Svete Obitelji.

Na skupu su uz gradonačelnika Mirka Dusparu nazočili članovi obitelji pokojnog svećenika, brodski svećenici, te predstavnici Župe Svete Obitelji, Brodsko-posavske županije, Osnovne škole Bogoslav Šulek, Crvenog križa, Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“, Dječjeg vrtića „Cekin“ i Poliklinike „Zlatni cekin“ i lokalnih medija.

Komemorativni skup započeo je minutom šutnje i prigodnom glazbenom izvedbom Krešimira Ivančića, a potom su govore održali gradonačelnik Mirko Duspara, uime Brodsko-Posavske županije pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Anica Vukašinović, uime Nadbiskupije Đakovačko-osječke dr. sc. Stjepan Radić, rektor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu i profesor filozofije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, uime svećenika Slavonskobrodskog dekanata vlč. Krešimir Čutura, uime Osnovne škole „Bogoslav Šulek“ Slavica Đurđević ravnateljica te uime župe Svete obitelji župljanin Ante Krajnović.

Prigodom obraćanja gradonačelnik Mirko Duspara je istaknuo kako je suradnja s vlč. Davidom bila blagoslov, veliki Božji dar.

„Nesebično skroman, vrijedan i ustrajan u svećeničkom pozivu uspio je svoje ime trajno zapisati u povijest ovoga grada. To ime bit će živo dok je svih nas koji se prisjećamo brojnih radosnih trenutaka provedenih u njegovu društvu. Ponosan sam što je njegov nesebični pastoralni rad i karitativno djelovanje prepoznao Grad za njegova života te ga je 16. svibnja 2002. godine odlikovao Nagradom za životno djelo „Zlatna čaplja“, rekao je uz ostalo gradonačelnik Duspara.

Dobrotu, humanost, plemenitost, nesebičnu ljubav, brigu i skrb potrebitih kako na duhovnom području tako i u svim drugim aktivnostima istaknuli su i ostali govornici. Uz ostalo su naglasili kako je taj neumorni Kristov svećenik u svom gradu, županiji i društvu u cjelini ostavio neizbrisiv trag i primjer kako čovjek treba živjeti i koje mu vrijednosti trebaju biti na prvome mjestu.

Svoje dojmove i zahvale pok. vlč. Davidu Sluganoviću sudionicu su imali priliku upisati u Knjigu žalosti koja je bila postavljena ispred Velike vijećnice.