Budi dio naše mreže
Izbornik

Služba riječi za početak školske godine

Ogulin (IKA)

Služba riječi povodom početka nove školske i vjeronaučne godine služena je u srijedu 7. rujna u župnoj crkvi Svetoga Križa u Ogulinu za učenike Prve osnovne škole Ogulin.

Službu riječi prijepodne i poslijepodne predvodio je župnik Župe Svetoga Križa vlč. Nikola Prša.

„Današnja molitva je poticaj da se damo u Božje ruke kada učimo, a Bog će blagosloviti naša nastojanja. Pri tome činite bližnjima ono što biste željeli da oni učine vama, što znači da budete dobri, iskreni i pošteni jedni prema drugima. Često nismo idealni, no zalijevajmo prijateljstvo i marljivost, jer Bog može uvijek činiti čuda. Molimo da Gospod u nama zalijeva dobrotu“, poručio je vlč. Prša.

Učenici, njih više od 300 i popodne njih više od 100 sudjelovali su u Službi riječi uz svoje učiteljice i vjeroučiteljice na čelu s ravnateljem.

Isti dan su Službu riječi imali i učenici Područne škole Bernarda M. Luketicha u Zagorju Ogulinskom, koja je na teritoriju Župe sv. Jurja. Za njih je Službu riječi predvodio župnik vlč. Mario Vazgeč. Dan ranije, u utorak 6. rujna Služba riječi je služena za učenike Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić.