Budi dio naše mreže
Izbornik

Snimljen glazbeni video spot za pjesmu „Predajem ti svoju dušu” VIS - a Aurora

Split (IKA)

Novi glazbenih spot Ureda za pastoral mladih SMN je objavljen, a izvedba je pripala VIS-u Aurora s pjesmom „Predajem ti svoju dušu“. Glazbeni spot ujedno je posvećen obljetnici stradavanja Vukovara i Škabrnje te svim poginulim i preminulim braniteljima koju su utkali dio sebe za slobodu domovine.

Vokalno instrumentalni sastav „Aurora“ osnovan je u lipnju 2007. godine, na inicijativu mladih ljudi koji su imali volju i želju služiti Gospodinu kroz svoje talente. Djeluju u župi Solinskih mučenika iz Ninčevića – Solin, gdje animiraju nedjeljne mise više od 10 godina. Sastav ima petnaestak članova, a voditelji su Marijana Baričević i Petar Brkljačić uz pastoralnu podršku župnika don Ante Matešana.

Povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Mihael Prović najavio je kako će u narednim mjesecima Ured za pastoral mladih SMN na svojim stranicama objavljivati glazbene spotove pjesama koje su se trebale izvesti na „Sudamja festu 2018.“. Naime izdanje „Sudamja festu 2018.“ je odgođeno zbog vremenskih neprilika. Uz to je Prović naglasio kako će Ured za pastoral mladih SMN nastojati realizirati ukupno 15 glazbenih spotova, točnije pjesama koje su trebale biti izvedene na Sudamja festu 2018.“

U spotu pjesme „Predajem ti svoju dušu“ vokalno instrumentalnog sastava „Aurora“ iz Solina sudjelovali su: Ivan Aračić, Jelena Višević kao vokal, Marin Gabelica koji je uz to bio zadužen za kameru, režiser i montažer Ivan Trpimir Lozić te Petar Brkljačić, realizator glazbe i aranžmana te kamerman. Tekst pjesme „Predajem ti svoju dušu“ napisala je Josipa Ćurković, a glumac u spotu je Davor Pavić. Producent cijelog projekta je dr. don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije te duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu. Lokacije snimanja spota bila je Knin i okolica te Meštrovićev mauzolej i Čavoglave, a za realizaciju ideje u konačnici posebne zahvale upućuju se obitelji Aračić i Draganu Rapiću.

Kroz naredne mjesece snimljeni glazbeni spotovi u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije bit će predstavljeni i u HKR-ovoj emisiji „Sacro ritam”, a osim toga bit će dostupni javnosti na stranicama Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije kao i na You tube kanalu Ureda za pastoral mladih SMN.

Ključne riječi:
spot vis aurora