Budi dio naše mreže
Izbornik

Snimljen spot za himnu XIII. Susreta mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije

Vinkovci (IKA)

U organizaciji Ureda za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije u subotu 30. ožujka u Vinkovcima snimljen spot za himnu XIII. Susreta mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Pod geslom „Ne boj se! Samo vjeruj!“ (Mk 5,36) u Vinkovcima će u subotu 25. svibnja biti održan XIII. Susret mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije. Tom prigodom u organizaciji Ureda za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije u subotu 30. ožujka u gradu domaćinu snimljen je spot za himnu Susreta. „Na snimanju spota smo vidjeli jednu prekrasnu veselu skupinu mladih koja je otvorena za suradnju u nekim našim zajedničkim projektima. Mladi su bili iz svih vinkovačkih župa, iz okolice Vinkovaca i iz Osijeka. Lokacije za snimanje spota su bile: crkva sv. Euzebija i Poliona, rijeka Bosut, željeznički kolodvor, pješačka zona s poznatom vinkovačkom lampom“, rekao je vlč. Mario Brkić, autor teksta, glazbe i aranžmana, inače župni upravitelj župe Rođenja Svetoga Ivana Krstitelja u Sarvašu.

vlč. Mario Brkić. Foto: Snježana Kralljević

Kamerom je sve snimila Đakovčanka Matea Zovko, članica đakovačke Frame i studentica u Zagrebu. „Svi smo ovdje na volonterskoj bazi i to je jedno lijepo svjedočanstvo kako mladi žele napraviti nešto zajedno, nekakav projekt vezan uz Boga, vjeru, Crkvu, uz Isusa Krista“, rekao je vlč. Brkić.

Himna nosi naziv po geslu Susreta „Ne boj se! Samo vjeruj!“ i snimljena je u obiteljskoj glazbenoj produkciji Marine i Danijela Hojsak u Josipovcu. U snimanju pjesme sudjelovali su članovi DUHOS benda iz Osijeka i mladi Đakovačko-osječke nadbiskupije. „Glazbu za himnu imao sam već napisanu samo sam je malo prilagodio za novi tekst, jer je glazba bila pisana za jedno hodočašće mladih u jednoj francuskoj biskupiji. Naime, kako sam posljednje dvije godine studirao u Rimu, živio sam s Francuzima, pa sam u suradnji s francuskim bogoslovima radio na jednoj pjesmi za njihovu biskupiju. Iskoristio sam tu melodiju, prilagodio našem podneblju, tekstu i prilici, tako da sam tekst pisao na temelju gesla za ovaj susret mladih ‘Ne boj se! Samo vjeruj! Cilj i smisao je svega da je vjera ona u kojoj pronalazimo novi polet, novu motivaciju, želju i volju da ostanemo u svojoj Domovini, da se svi mladi zajedničkim snagama borimo da ostanemo živjeti ovdje sa svojim narodom jedan novi, drugačiji život koji mi mladi možemo možda pokazati i pružiti s jednim novim idejama. Sve to polazi od Isusa Krista, jer želimo svrnuti pogled na to da je vjera u Isusa Krista ona koja nam daje novu snagu i ono što je potrebno da bi mi konačno živjeli to što jesmo“, pojasnio je vlč. Brkić.