Budi dio naše mreže
Izbornik

Spasovo proslavljeno u Cerovniku

Cerovnik (IKA)

U župi Cerovnik u Ogulinskom dekanatu u četvrtak, 21. svibnja svečano je proslavljena župna svetkovina Uzašašće Gospodinovo, ili kako ga ovdje svi zovu Spasovo.

Misno slavlje predvodio je župnik Plaškog i Saborskog don Goran Antunović u koncelebraciji mjesnog župnika i upravitelja svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama popa Antuna Luketića te većine svećenika Ogulinskog dekanata. Na misi su bili članovi domaćeg Dobrotvornog podupirajućeg društva Uzašašće Gospodinovo, Dobrotvornog podupirajućeg društva Sv. Marko Križevčanin iz Skradnika u župi Oštarije, kao i Sv. Ivana Pavla II. iz Oštarija.

Tijekom liturgijske godine slavimo niz Isusovih otajstava, od navještenja, rođenja, smrti, uskrsnuća pa do Uzašašća. Povratkom svom Ocu Isus zemlju nije ostavio praznu, već nam je poslao Duha branitelja. Odlaskom sa zemlje on nam ostavlja Crkvu i sakramente. Uz vas ostajem do svršetka svijeta, ističe Sveto pismo, a čovjek uz dobiveni život ima slobodu da slijedi Boga ili ne. Dok se u Europskoj uniji pišu zakoni od desetaka tisuća riječi, Isusov glavni zakon ima samo jednu riječ – ljubav. Budimo olovke u Božjim rukama. Kristovo uzašašće naše je uzdignuće, zaključi je propovjednik.

Na koncu mise župnik Luketić je podsjetio na velika ulaganja u ovu crkvu u kojoj su postavljeni novi oltar, ambon, dok je don Goran blagoslovio novi križ za kapelicu Sv. Ane na Vain vrhu.

Nakon mise održano je tradicionalno druženje hodočasnika i svećenika ispred crkve.