Budi dio naše mreže
Izbornik

Split: Misijska izložba „Imaj srce za mene“

Split (IKA)

Članovi Društva prijatelja Malog Isusa, splitske Provincije, pripremili su misijsku izložbu o temi „Imaj srce za mene“ u petak 30. studenoga u velikoj dvorani „sv. Leopold“ svetišta Gospe od Pojišana.

Otvaranju izložbe prethodila je Gospina krunica koju su predmolili članovi DPMI-a, i euharistijsko slavlje koje je uz pjevanje i sviranje na orguljama animirao Ivan Bošnjak, član ujedno i Društva PMI-a. Misu je predslavio kapucin, župnik i gvardijan, misionar milosrđa fra Žarko Lučić. Na kraju mise, pri otvaranju izložbe svi su imali prigodu „uzeti ime“ jednog misionara ili misionarke te moliti za njih za sljedeću godinu. U uvodnom izlaganju s. Dolores Brkić, pročelnica Društva PMI-a i glavna organizatorica, nazočne je pozdravila karakterističnim pozdravom „Živio Mali Isus!“ „Naše misijsko zalaganje nisu samo izložbe da bismo pomogli siromašnim misijskim područjima nego i naša molitva koja jača i blagoslivlje rad misionara. Naša večerašnja krunica i euharistijsko slavlje je za sve misionare diljem svijeta. Sv. Majka Terezija nas svojim mislima upućuje uvijek činiti dobro: daj najbolje od sebe i onda kad ti nije logično“, kazala je s. Dolores.

Služavke Malog Isusa u svom poslanju i karizmi na različite načine rade za misije i sudjeluju u misijskom poslanju Crkve. Njihovi suradnici Društva prijatelja Malog Isusa (PMI) također rade i šire u svom djelovanju karizmu sestara Stadlerovki. Već dulji niz godina redovnice organiziraju misijsku izložbu, a u novije vrijeme bitna karika su Prijatelji Malog Isusa. Ovogodišnja prikupljena sredstva namijenjena su za Boliviju, Afriku i Haiti, a animatorica i koordinator izložbe koju su pripremali PMI-a i dali svoju podršku zajedno sa sestrama su iz: Katune-Kreševo, Šestanovac, Cista Velika, Jesenice, Omiš, Vrgorac, Pučišća – Brač, Sutivan – Brač, Dugopolje, Cista provo, Dobranje, Žrnovnica, mladi Druge gimnazije – Split, Mejaši – Split, sv. Križ – Split, i Gospa od Pojišana – Split.

Izložba je otvorena do 2. prosinca od 8.30 do 20.30 sati, a koordinatorica projekta je pročelnica DPMI-a s. Dolores Brkić.

Ključne riječi:
misijska izložba Split